Naslovna Srem Pećinci Po 40 hiljada dinara za 72 bebe u Pećincima

Po 40 hiljada dinara za 72 bebe u Pećincima

PODELI

Predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti opštinske uprave Opštine Pećinci Snežana Gagić uručili su jednokratni novčani dodatak porodicama koje su prijavile novorođenčad u periodu od 12. maja do 30. septembra 2018. godine.

Pomoć u iznosu od 40.000 dinara danas su dobile 72 porodice sa prinovom u opštini Pećinci, a prema rečima predsednika Opštine mr Željka Trbovića, ovo je samo jedna od mera podrške porodici koje primenjuje pećinačka lokalna samouprava.

“Ponosan sam što sam danas ovde sa vama i što sam u prilici da vam uručim ovaj skroman poklon. Svesni smo da roditeljima nije lako i zato se Opština Pećinci trudi da vodi računa o svakom detetu i da pomogne svakom roditelju – od samog rođenja, preko vrtića i školovanja do zaposlenja. Želimo da ove bebe jednog dana postanu vredni ljudi i da ostanu u našoj opštini, pa u tom smeru i razvijamo našu industrijsku zonu u Šimanovcima, a evo otvaramo i zonu u Pećincima. Mi smo tu da pomognemo koliko god možemo, kao i Vlada Republike Srbije koja je počela sa primenom značajnih mera za podsticanje rađanja, jer ne smemo dozvoliti da negativan prirodni priraštaj postane trend. Ja vam čestitam i želim vam da osetite radost višečlane porodice, jer i sam sam otac troje dece i to trojki. Nadam se da se naredne godine vidimo na ovom istom mestu istim povodom” – rekao je predsednik Trbović.

Opština Pećinci finansira boravak jednog deteta u vrtiću porodicama sa blizancima, kao i boravak trećeg i četvrtog deteta u porodici. Učenike generacije nagrađuje sa 30.000, a nosioce Vukove diplome sa 30.000 dinara. Učenike koji su ostvarili uspehe na školskim takmičenjima nagrađuje ekskurzijom. Regresira troškove prevoza srednjoškolcima i studentima, a najuspešnije studente i stipendira. Učenike koji postignu najbolje rezultate u učenju i u školskom sportu nagrađuje besplatnim letovanjem. Za sve zainteresovane učenike svakog leta organizuje besplatnu školu plivanja, a ulaz na pećinačke bazene je za učenike koji postignu odličan uspeh besplatan tokom cele kupališne sezone.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here