Naslovna Sport Pobeda Sremca na domaćem terenu

Pobeda Sremca na domaćem terenu

PODELI
Foto: dnevnik

Derbi meč 16. kola Međuopštinske lige Srem – grupa Istok, između Sremca i Radničkog u Deču juče je obeležio prvi martovski vikend u sremskom fudbalu. Viđena je borbena i što je najvažnije – efikasna igra rivala iz Deča i Iriga.

Već posle nekoliko uvodnih minuta igre promena rezultata: lep centaršut sa desne strane, materijalizovao je dobro odmerenim udarcem glave Slobodan Tadć. Desetak minuta kasnije viđen je dobro izveden slobodan udarac Košutića sa oko 20 metara udaljenosti od Šljukića. Mogao je Radnički u 30. minutu da posle šuta Erkanovića poravna rezultat, ali, Šljukić bio je siguran. Slobodan Tadić je u 53. minutu na najbolji način dokazao da je investicija koja se dobro isplatila: po drugi put se upisao u listu strelaca. Prethodno je Petar Majstorović šutirao u gol, Nikola Savić je kratko odbio, ali samo do Slobodana Tadića.

Bez obzira na solidnu rezultatsku prednost, gosti iz Iriga nisu se predavali. U 53. minutu smanjuju prednost domaćina na 2:1: najpre, posle prodora, Puzić šutira u bliži ugao gola Šljukića. Mladi golman Sremca odbija loptu, na 10-15 metara, gde je prihvata Višnjovski i šalje u mrežu. Sve dileme oko konačnog pobednika, u 90. minutu otklanja Petar Majstorović: lepu akciju Sremca završio je na najbolji način.

Konačan rezultat: Sremac – Radnički 3:1 (1:0)

Po završetku utakmice, svoje viđenje derbija izneli su treneri Sremca, Danko Žutić i Radničkog, Darko Drljan.

„Teško je posle utakmice sa velikim nabojem i pod povišenim adrenalinom bilo šta reći. Ispred sebe imali smo kvalitetnu i dobro nameštenu ekipu Radničkog. Uspeli smo da na adekvatan način odgovorimo na skoro sve njihove pokušaje i da dođemo do pobede. U svakom slučaju, imalo se šta videti. Tvrdim da u ovoj ekipi Sremca ima još prostora za napredak“ – izjavio je trener Sremca Danko Žutić.

„Čestitam domaćinu na zasluženoj pobedi. Derbi je opravdao očekivanja. Domaćin je više želeo pobedu, dok je naša igra bila daleko od maksimuma“ – rekao je trener Radničkog Darko Drljan.

Na igralištu Sremca u Deču utakmicu je sudio Nikola Džombić iz Stare Pazove sa pomoćnicima Dušanom Poznanom iz Rume i Radovanom Vejićem iz Buđanovaca.

SREMAC: Šljukić, Stojković, Mijatović (od 25. P. Majstorović), Lapčić (od 46. Mladenović), P. Tadić (od 67. M. Mladenović), Nedeljković, V. Petrović, Stojčević, M. Petrović (od 80. Kresojević), S. Tadić, M. Marčeta.

RADNIČKI: N. Savić, Potkonjak, R. Savić (od 46. Mitrović, od 85. V. Popović), Krstović, Vučković, Košutić, Višnjovski, Šević, Erkanović, Puzić, M. Popović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here