Naslovna Život POBRKAO ŠERPICE: Čanak glumi Džokera

POBRKAO ŠERPICE: Čanak glumi Džokera


Džoker Žoakina Feniksa je siromašan čovek, iz naroda, čijim životom se igraju tragična sudbina i sujeta zlobnih ljudi, baš onakvih kakvi jesu. Takav kakav je, prirodan, lucian, bolestan, prebijan i ugnjetavan, postaje ikona revolucije nezadovoljnih. Nažalost, biće zloupotrebljen kao paravan za kriminalne aktivnost, što će se verovatno i videti u nastavku filma kojim se pomeraju granice.

Kukavica Nenad Čanak, dok kmeči i laje po televizijama, pokušava da glumi Džokera. Ima li sličnosti?

Čanak je bogataš iz „aristokratske“ porodice, koja je seljacima čupala brkove i otimala imovinu, baš onakve kakva je ona što je ugnjetavala Džokera, a njegovu majku proglasila ludom. Sadista Čanak koristi sujetu zlobnih ljudi i iskorištava ih za svoje propale antisrpske političke ciljeve. Čanak nije prirodan, ali jeste bolestan. Jako. Čanak je ikona zločinačke organizovane kriminalne grupe, ne paravan, nego organizator. Ljubitelj „lizanja šerpica“ po preskupim hotelskim sobama. I to će se videti u svakodnevici naših života.

Lopurda Čanak je uvek okružen nitkovima sa preteškim zatvorskim dosijeima koji mu glume telohranitelje i prebijaju ljude poput Džokera. To su mu i jedini članovi fašističke privatne firme koju naziva strankom. Svi su ga napustili, jer u istoriji srpske politike nije zabeleženo da je iko, kao on, toliko obesmislio sopstvenu političku ideju.

Debelguzi kmečavac, zloupotrebio je gostoprimstvo Happy televizije i Miomira Marića, kako bi ponovo u javnosti prosipao separatističke ideje. Kršio je Ustav Srbije tvrdeći da Kosovo i Metohija nisu deo Srbije, mahao je zastavom Katalonije, a potom je pretio nasiljem. Očigledno je glumio narkomančinu Sergeja koji je klošarski rečnik instalirao u srpsku politiku. Čanak je mislio da će se ovim folklornim nastupom vratiti među žive, ali se prevario. Narod skotovima ne prašta.

Džoker je u TV studiju izvadio pištolj i ubio voditelja, jer je bio personifikacija zlotvora kojima pripada i izlizani političar Nenad Čanak. Da je bar Čanak izvadio pištolj i okrenuo ga ka svojoj glavatosti, možda bi i uspeo u nameri da vrati većno izgubljenu popularnost. Narod skotovima ne prašta, ali je samilostan prema žrtvama.

Nenade, nisi ti Džoker. Ti si „lizač šerpice“ koja ti je preko Čede, Živkovića, Jankovića i Sergeja pobegla kod Đilasa. Ti si gnjida na koju je Džoker kivan. A Džoker je ceo srpski narod, koji su govnari kao ti upropastili.

IZVORGlassrbije
Prethodna vestTestiranje odbojkašica za pionirsku reprezentaciju
Sledeća vestHAPŠENJE U RUMI: Pretio komšiji, pa mu oštetio automobil i ulazna vrata

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here