Naslovna Srem Ruma Počela “Dečija nedelja”

Počela “Dečija nedelja”

PODELI

Brojnim aktivnostima učenika sve tri osnovne škole na teritoriji pećinačke opštine kao i polaznika pećinačke Predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“  počelo je obeležavanje Dečije nedelje, koja će ove godine trajati od 1. oktobra do 7. oktobra pod sloganom „Moje pravo da živim srećno i zdravo – odrastanje bez nasilja“. Manifestacija Dečija nedelja u našoj zemlji realizuje se prve nedelje u oktobru svake godine od 1987. godine, a ima za cilj poboljšanje položaja deteta skretanjem pažnje najšire javnosti na prava i potrebe dece.

Kao i svake godine najmlađi stanovnici pećinačke opštine, polaznici Predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“, obojili su šetalište ispred svoje ustanove u Pećincima brojnim porukama prijateljstva i ljubavi, a vaspitači su se potrudili da na radionicama održanim tokom današnjeg dana upoznaju najmlađe sa pravima deteta a poseban akcenat je stavljen na odrastanje bez nasilja.

U sve tri osnovne škole na teritoriji opštine Pećinci tokom prvog časa učenici od I do VIII razreda upoznati su sa Konvencijom o pravima deteta, a mlađi osnovci su svoju kreativnost iscrtavali po školskim dvorištima kredama u boji. U sve tri škole danas je pokrenuta i humanitarna akcija prikupljanja odeće, obuće, igračaka i školskog pribora za učenike slabijeg materijalnog stanja.

Pored aktivnosti u svojim školama, učenici od I do IV razreda iz Pećinaca, kao i predškolci bili su u prilici da danas u Kulturnom centru pogledaju nagrađivanu predstavu „Vremeplov“ u izvođenju članova Dramske sekcije Kulturnog centra Pećinci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here