Naslovna Dogadjaj Počela isplata podsticaja po hektaru i za gorivo

Počela isplata podsticaja po hektaru i za gorivo

PODELI
Foto: ilustracija

Isplata osnovnih podsticaja u biljnoj proizvodnji i sredstava za kupovinu goriva počela je u četvrtak, a novac je dobila 21.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede Srbije.

Vučić u Dobrincima: Dodatne subvencije za preradu u poljoprivredi

Na 4. 000 dinara po hektaru, koliko je bilo ranijih godina, isplaćuje se dodatnih 1.200 dinara koji su namenjeni kupovini goriva.

– Ova zajednička isplata ima za cilj da se pojednostavi postupak regresiranja goriva, kao i to da novac što pre dospe do poljoprivrednih proizvođača, u vreme kada im je najpotrebniji za predsetvenu pripremu zemljišta i prolećnu setvu. – kažu u Ministarstvu.

Subvencije za gorivo samo za aktivna gazdinstva

Pravo na podsticaj u biljnoj proizvodnji imaju sva registrovana poljoprivredna gazdinstva u aktivnom statusu, koja su na dan 30. septembra prošle godine u RPG (Registar poljoprivrednih gazdinstava) imala upisane parcele, odnosno površine.

Pravo na podsticaj imaju sva fizička i pravna lica za maksimalnu površinu do 20 hektara na kojoj gaje neku poljoprivrednu biljnu vrstu, osim površina pod prirodnim livadama i pašnjacima.

Srbija – budući lider u digitalnoj poljoprivredi?

Zahtevi se, kažu, podnose Upravi za trezor, prema mestu registracije PG u periodu od 1. marta do 30. aprila.

Obrazac zahteva je, inače, dostupan na sajtu ministarstva, u PSSS, kao i u Upravi za trezor.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here