Naslovna Srbija Počela izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti: Uskoro “kamen temeljac” i u...

Počela izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti: Uskoro “kamen temeljac” i u Sremskoj Mitrovici

PODELI
Ilustracija (Foto: mosher/shutterstock.com)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić položila je danas kamen temeljac za izgradnju 190 stanova za pripadnike službi bezbednosti u Nišu, prenosi sajt Vlade Srbij.

Istovremeno, u Vranju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić označio početak izgradnje 186 stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

U prvoj fazi projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, predviđena je izgradnja ukupno 8.022 stanova u Vranju, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Beogradu.

Najzanimljiviji projekti građevinske industrije u Srbiji u proteklih 10 godina

Vrednost izgradnje stanova u Vranju je 746,7 miliona dinara, a u Nišu 799,2 miliona dinara.

Ugovor sa izvođačem radova, konzorcijumom firmi Tasyapi i Milenijum potpisan je 19. decembra 2018. godine, a rok za izvođenje radova je godinu dana.

Odluka u kojim gradovima će se graditi stanovi za pripadnike snaga bezbednosti doneta je na osnovu ankete kojom su bili obuhvaćeni svi zainteresovani pripadnici sektora bezbednosti: Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije i Ministarstva pravde–Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

U Predsedništvu Srbije Mitrovačkog gimnaziji uručena Vukova nagrada

Vlada je, inače, u novembru donela odluku o osnivanju sedam preduzeća koja će se baviti izgradnjom stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Osnovana su preduzeća Avala iz Beograda, Ibar iz Kraljeva, Pčinja iz Vranja, Tisa i Dunav iz Novog Sada, Lepenica iz Kragujevca i Sava iz Sremske Mitrovice.

Za gradnju je planirano sedam gradova: Beograd, Novi Sad, Niš, Vranje, Kraljevo, Kragujevac i Sremska Mitrovica. Predviđeno je da stanovi budu površine između 32 i 92 kvadrata.

Skupština Srbije usvojila je 25. maja “leks specijalis” koji omogućava izgradnju stanova za pripadnike Vojske, policije i službi bezbednosti po subvencionisanim cenama, ne većim od 500 EURa po kvadratnom metru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here