Naslovna Posao Počela izgradnja vodovoda u Ogaru

Počela izgradnja vodovoda u Ogaru

PODELI

Predstavnici pećinačke lokalne samouprave obišli su juče radove na izgradnji prve faze nove vodovodne mreže u Ogaru. Reč je o radovima vrednim 16,6 miliona dinara, od kojih je 13,3 obezbedio Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, dok je 3,3 miliona izdvojila Opština Pećinci iz budžetskih sredstava.

Po rečima direktora Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Dragoljuba Vojkića, sadašnja vodovodna mreža u ovom naselju izgrađena je osamdesetih godina prošlog veka, a PVC cevi su u međuvremenu postale krte, pa je Ogar naselje sa najviše havarija na vodovodnoj mreži u opštini Pećinci, često i sa po nekoliko pucanja cevi u jednom danu.

„Nakon izgradnje nove vodovodne mreže, u Ogaru će biti izbušen još jedan bunar, a potom će biti izvršena sanacija hidrotehničke i elektro opreme na izvorištu mesnog vodovoda, čime ćemo u ovom naselju obezbediti kvalitetno vodosnabdevanje za narednih tridesetak godina“ – rekao je Vojkić.

Predsednik Saveta mesne zajednice Ogar Milan Aleksić kaže da je ovaj projekat od izuzetnog značaja za meštane Ogara, jer će sa novom vodovodnom mrežom biti eliminisani svi dosadašnji problemi sa vodosnabdevanjem.

„Zahvalni smo i Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu i Opštini Pećinci što su imali sluha za probleme meštana Ogara, jer su česte havarije dovodile do prekida u vodosnabdevanju što posebno predstavlja problem u letnjem periodu. Pošto se projekat radi po fazama, naši građani se već raspituju koji delovi naselja će prvi postati korisnici novog vodovoda. Istina je da će sva domaćinstva u istom trenutku imati mogućnost da se priključe, jer će nova mreža biti puštena u rad tek po završetku treće faze“ – poručio je Aleksić.

U prvoj fazi mreža će biti izgrađena od izvorišta kroz ulicu Braće Jerković, u većem delu Šumske i u delu Nove ulice. U drugoj fazi vodovod će biti izgrađen u ostatku Šumske i u Partizanskoj ulici, dok će trećom fazom izgradnje vodovodne mreže biti obuhvaćen ostatak Nove i cela Školska ulica.

Rok za završetak prve faze je mesec dana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here