Naslovna Srem Počela MASOVNA imunizacija: VAKCINACIJA bez prethodne prijave U SVAKOM SELU

Počela MASOVNA imunizacija: VAKCINACIJA bez prethodne prijave U SVAKOM SELU

PODELI
Foto: SMP

U sremskomitrovačkoj hali PSC „Pinki”, počela je masovna imunizacija stanovništva protiv virusa kovid 19. Pored toga, vakcinacija će se, po rasporedu, odvijati i u svakom selu.

Kako je rečeno, stariji od 60 godina mogu da dođu sa ličnom kartom bez prethodne prijave dok će ostali biti pozivani od strane kol-centra i za sada je potrebno da se prvo prijave preko portala eUprave.

„Masovna imunizacija znači da će biti otvoreni svi punktovi Doma zdravlja u seoskim ambulantama. Takođe, što se tiče gradskog područja, i dalje je aktivan vakcioni punkt u Poslovno-sportskom centru „Pinki”. Ljudi u selima i gradu su blagovremeno obavešteni, a u slučaju da je to potrebno, naš kol-centar je i dalje u funkciji, kako bi građanima pružio dodatna obaveštenja. Trenutno nam je cilj vakcinisati naše starije sugrađane, preko 60 godina, a granica će se kasnije pomerati na mlađe. Istovremeno, obavlja se vakcinacija i revakcinacije naših sugrađana koji imaju zakazano ove nedelje.”- objasnila je mitrovačka gradonačelnica Svetlana Milovanović, dodajući:

„Mitrovica je, pored Kruševca, jedini grad u Srbiji u kom je počela masovna imunizacija, jer naši sugrađani će imati priliku da se na brz, lak i jednostavan način vakcinišu. Ovim putem bih apelovala na sve naše sugrađane da se vakcinišu, jer to je, uz poštovanje mera, jedini način da pobedimo ovu opaku bolest”.

Na raspolaganju su dve vrste vakcina Astra Zeneka i Sinofarm. Do sada je vakcinisano oko 15 hiljada, a revakcinisano oko devet hiljada Mitrovčana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here