Naslovna Srem Ruma Počela montaža skejt poligona u Lenjinovoj ulici

Počela montaža skejt poligona u Lenjinovoj ulici

PODELI
Foto: Opština Ruma

Na igralištu u Lenjinovoj ulici u Rumi, ove sedmice postavljen je mini fitnes centar, a u toku su radovi i na montiranju poligona za vožnju skejtborda i rolera.

Reč je o projektu vrednom 15 miliona dinara, u okviru kojeg je lokalna samouprava finansirala i izgradnju pet dečijih igrališta u Malim Radincima, Nikincima, Donjim Petrovcima, Klenku i Buđanovcima. Sada se realizuje druga faza projekta koja podrazumeva izgradnju skejt staze i fitnes centra, tj. teretane na otvorenom, istakao je Slađan Mančić, predsednik Opštine Ruma.

Beplatna škola plivanja na bazenu “Bokrovac”

Foto: Opština Ruma

– Nakon uređenja novih dečijih igrališta po seoskim mesnim zajednicama, kreću radovi i u samom gradu. Ovo je prva skejt staza u našem gradu i montiranje elemenata bi trebalo da se završi do kraja ove sedmice. Prostor sa spravama za fitnes, ili teretana na otvorenom, je već završen. Od momka koji tu trenira čujem da sprave omogućavaju dobar trening i da su kvalitetno urađene. Preduzimamo sve što možemo da decu izvučemo iz zatvorenog prostora, da ih odvojimo od računara, igrica, da ih motivišemo da se bave sportom i borave u prirodi. – izjavio je predsednik Mančić i poručio da će lokalna samouprava finansirati postavljanje novih dečijih mobilijara na igralištima u Lenjinovoj i Kosovskoj ulici, što je deo projekta “Participativno budžetiranje”.

Foto: Opština Ruma

– Ovo je prva skejt staza u našem gradu i kutak namenjen svima koji vole malo ekstremnije sportove i adrenalin. – naglašava Aleksandar Bundalo, član Opštinskog veća zadužen za sport.

– Opšte je poznato da, pored neizostavnog bicikla, mališani u najranijem detinjstvu najdraže voze skejt i rolere. Pored najmlađih siguran sam da će ovo mesto biti kutak za druženje, rekreaciju i sport i onih nešto starijih koji su vešti u vožnji skejta i da će u ovom skejt parku imati mogućnost da izvode trikove i akrobacije, sve ono što vožnju skejta i rolera čini lepom. – rekao je Bundalo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here