Naslovna Srem Irig Počela rehabilitacija puta Irig-Maradik

Počela rehabilitacija puta Irig-Maradik

PODELI
Foto: Opština Irig

IRIG – Počeli su radovi na rehabilitaciji državnog puta II B reda 313-deonica, između Iriga i Maradika, u inđijskoj opštini.

Cela deonica je duga nešto preko 12 kilometara, a trenutno se radovi izvode na deonici dugoj 4,7 kilometara od Iriga i puta M21, do izvora Sveti Nikola u blizini skretanja za Neradin. Investitor je JP “Putevi Srbije”, a radove koje je danas obišao predsednik Opštine Irig, Tihomir Stojaković, izvodi “Sremput” AD Ruma.

Rehabilitacija ovog dela puta je značajna i za nas kao Opštinu Irig, ali još značajnija za sve stanovnike istočnog dela naše opštine. Na prvom mestu put će biti bezbedniji, jer je do sada bio u jako lošem stanju. Ovo je najkraća trasa do Inđije kojom naši stanovnici putuju na posao u ovaj grad. Takođe, ova deonica je i najbrži put za izlaz na auto-put ka Beogradu na petlji Maradik. U istočnom delu naše opštine su i naša tri najznačajnija manastira Grgeteg, Krušedol i Velika Remeta i tri jezera, koji obilaze brojne ekskurzije i zato je ovaj put isto tako važan sa aspekta razvoja turizma i u istočnom delu naše opštine, rekao je Tihomir Stojaković, predsednik Opštine Irig.

Iz JP “Putevi Srbije” saopštavaju da se na predmetnoj deonici obavlja skidanje postojećeg sloja asfalta, ojačanje kolovozne konstrukcije i asfaltiranje dva sloja asfalta.

Biće ojačane bankine i iskopani kanali pored puta. Za sada se radovi izvode sa mestimičnim naizmeničnim propuštanjem saobraćaja, a potpuna obustava se planira samo tokom asfaltiranja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here