Naslovna Srem Ruma Počela rekonstrukcija Sremske ulice u Rumi

Počela rekonstrukcija Sremske ulice u Rumi

PODELI
Foto: Opština Ruma

Uporedo sa sanacijom putne infrastrukture u Ulici Miloša Crnjanskog, na drugom kraju Rume, počela je i rekonstrukcija Sremske ulice. Rekonstrukcija obe ulice deo je jedinstvenog projekta revitalizacije putne infrastrukture u gradu, koji zajednički finansiraju Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Opština Ruma.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić i načelnik Opštinske uprave Dušan Ljubišić obišli su juče radove u Sremskoj ulici, koji su započeli prošle sedmice.

Lokacije u Sremu za proizvodnju toplotne i električne energije na bazi geotermalnih potencijala

– Veliki deo radova u Ulici Miloša Crnjanskog je završen, trotoari se privode kraju, a vrlo brzo će ulica biti spremna za asfaltiranje. Pre sedam dana smo krenuli sa ovim, podzemnim, radovima i proširenjem Sremske ulice. I sa jedne i sa druge strane proširujemo kolovoz za 1,7 metara. Pravi se novi vod kišne kanalizacije, vodovodne mreže, projektom su obuhvaćene i sve ćuprije i trotoari, sa obe strane ulice. To će sve dati i lepši izgled ulici, ali rekao bih i komotniju i bezbedniju putnu komunikaciju u ovom delu grada. – izjavio je predsednik Mančić i napomenuo da radovi u Sremskoj ulici koštaju 45,2 miliona dinara.

Foto: Opština Ruma

Prvi čovek rumske opštine uputio je zahvalnost Upravi za kapitalna ulaganja i Pokrajinskoj vladi što su prepoznali značaj projekta rekonstrukcije Sremske ulice i ulice Miloša Crnjanskog i sa 50 miliona dinara podržali njegovu realizaciju.

– Rok za završetak radova je 15. oktobar, ali mislim da ćemo obe ulice završiti ranije. Moram da istaknem da je Ruma jedno veliko gradilište, radi se na sve strane, punim kapacitetom. Završavaju se radovi na zgradi III mesne zajednice, unutrašnji radovi u svlačionicama na stadionu “1. maja” su gotovi, krećemo sa novim radovima u Hrtkovcima, pa u Grabovcima. Takođe, značajni radovi se izvode i oko same Rume, na obilaznici, praktično od Iriga do rumske naplatne rampe. – naglasio je Mančić.

Foto: Opština Ruma

Kako bi se na što bolji način iskoristilo leto i činjenica da su ljudi na godišnjim odmorima, lokalna samouprava planira nove sveobuhvatne radove na teritoriji cele rumske opštine.

– Pustili smo tender za uređenje atarskih puteva, za uređenje autobuskih stajališta, pripremamo tender za izgradnju sportske infrastrukture, verovatno ga puštamo iduće sedmice. Takođe, ide i tender za izgradnju kotlarnice na Tivolu. A kako bi zaokružili prošlogodišnje radove u strogom centru grada, najverovatnije, za 15 dana kreće uređenje parkinga iza Robne kuće, i bočnih ulica u centru – Železničke i Orlovićeve ulice. – kazao je Mančić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here