Naslovna Srem Pećinci Počela žetva ječma u Pećincima

Počela žetva ječma u Pećincima

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Žetva ječma na području opštine Pećinci je počela i za početak se prinosi mogu oceniti kao odlični, od 35 do 40 metara po jutru, saopštio je Milan Aleksić, direktor Agencije za razvoj opštine Pećinci.

– Kišno proleće najviše štete je nanelo pšenici, koja je obolela od fuzarijuma. Na Danima polja video sam da su usevi u našoj opštini negde između Sremske Mitrovice, gde je najgora situacija i Rume gde je nešto bolje – rekao je Aleksić.

Potpredsednik “Kineskih železnica” obišao radove na pruzi kod Stare Pazove

– Teško je bilo poljoprivrednicima, jer je bilo dosta kišnih dana i pala je velika količina kiše, koja je pogodovala razvoju ove bolesti. Takođe, primetio sam da su gljivicu fuzarijum više dobile strane sorte, nego naše domaće. Što se tiče ječma, situacija je malo bolja, jer se ječam ranije oplodio i na taj način izbegao glavni udar fuzarijuma. – izjavio je.

Foto: Dnevnik.rs

Dane polja u sremskim opštinama posetila je i Marijana Panić predsednica Udruženja poljoprivrednika Pećinaca, jer je to prilika da se razmene iskustva i kontakti, kako bi se sagledala situacija na terenu i pružili dragoceni saveti poljoprivrednicima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here