Naslovna Posao Počele prijave za besplatnu analizu zemljišta

Počele prijave za besplatnu analizu zemljišta

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Udruženje poljoprivrednih proizvođača opštine Pećinci počelo je juče sa prijemom prijava registrovanih poljoprivrednih gazdinstava iz pećinačke opštine za besplatnu analizu zemljišta, koju i ove godine, za svoje članove, organizuje Udruženje u saradnji sa Poljoprivrednom stručnom službom Sremska Mitrovica i Agencijom za razvoj opštine Pećinci.

Prema rečima Marijane Panić predsednice Uruženja, u obzir će biti uzimane samo prijave članova Udruženja poljoprivrednika.

“Značaj analize zemljišta za poljoprivredne proizvođače je višestruk i prvenstveno se radi zbog kontrole plodnosti zemljišta. Zato mi, zajedno sa PSS iz Sremske Mitrovice i opštinskom Agencijom za razvoj organizujemo besplatnu analizu, koja će poljoprivrednicima biti smernica za naredne četiri godine. Kada dobiju rezultate, znaće tačno kakvo je stanje i strukturu zemljišta, koji su nedostaci, kao i savet šta je na osnovu njihove setvene strukture za naredne četiri godine potrebno primeniti, što će kasnije, svakako uticati i na prinos” – rekla je Panić.

Poljoprivredni proizvođači koji se prijavljuju za besplatnu analizu zemljišta potrebno je da imaju podatak kojoj katastarskoj opštini pripada parcela, naziv potesa, katastarski broj parcele i površinu, kao i predviđenu setvenu strukturu za naredne četiri godine.

Prijavljivanje se može izvršiti lično u prostorijama Udruženja u Pećincima, ulica Slobodana Bajića br. 5, radnim danom od 8.00 do 15.00 časova, zaključno sa 4. oktobrom 2019. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here