Naslovna Srem Sremska Mitrovica Počeli radovi na izgradnji kružnog toka Radinačka petlja

Počeli radovi na izgradnji kružnog toka Radinačka petlja

PODELI

Radovi na izgradnji kružne raskrnsice na ulasku u grad iz pravca auto-puta (Radinačka petlja) započeli su uklanjanjem stubova javne rasvete.

Gradonačelnik Vladimir Sanader, sa saradnicima obišao je početak radova na gradnji kružnog toka na ulazu u grad iz pravca auto-puta.

Sirmiuminfo

„Ja danas mogu da izrazim svoje veliko zadovoljstvo u ime građana Sremske Mitrovice što realizujemo još jedan projekat u saradnji sa Vladom Republike Srbije. Moram da kažem da je ovaj projekat u kampanji obećao i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Projekat koji je izuzetno značajan pre svega sa aspekta bezbednosti saobraćaja s obzirom da smo na ovoj raskrsnici imali dosta problema, dosta saobraćajnih nezgoda, dosta materijalne štete, povređenih ljudi. Ovaj projekat će doprineti da se u narednom periodu ovakve stvari ne dešavaju, a naravno imaćemo i bolji protok saobraćaja na samoj kružnoj raskrsnici. Radovi su izuzetno zahtevni, odvijaće se pod saobraćajem, biće dosta problema, usporavanja saobraćaja i zatvaranja određenih ulica. Apelujem na vozače da uspore na ovoj deonici u narednih dva meseca jer posle toga ćemo imati jedan moderan kružni tok, jedno lepše lice ulaska u sam grad Sremsku Mitrovicu. Lokalna samouprava će se potruditi da na maksimalan način koliko je to moguće u ovakvom režimu saobraćaja pomogne vozačima da što lakše prođu ove deonice. Biće urađena signalizacija, ako bude trebalo i saobraćajna policija u određenim periodima dana biće tu postavljena kako ne bi bilo velikih zastoja,” izjavio je gradonačelnik Sanader.

Kako je ova raskrsnica i do sada bila nebezbedna, što je i osnovni razlog rekonstrukcije, apeluje se na vozače da oprezno voze na ovoj lokaciji radi sopstvene sigurnosti i sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju.

Miroslav Jokić, načelnik GU za opšte i zajedničke poslove i imovinu pri obilasku ovih radova rekao je: „Dugo očekivani radovi na sigurno jednoj od najkritičnijih raskrsnica i najprometnijih raskrsnica na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, Radinačka petlja su započeti. Nalazimo se na prostoru gde će biti izgrađena nova saobraćajnica tačnije kružni tok čiji će unutrašnji prečnik biti oko 45, a spoljni prečnik negde oko 63 metra. Završeni su radovi na uklanjanju javne rasvete. Trenutno se postavlja saobraćajna signalizacija, privremena saobraćajna radna signalizacija koja bi trebala da svima koji prolaze kroz ovu raskrsnicu da sva neophodna iskustva kako na najbezbedniji sigurnosni način prođu raskrsnicu. Ovaj momenat nam je jako važan jer nam je važna bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Vrednost radova je oko 40 miliona dinara, finansijer su „Putevi Srbije”, a izvođač je „Sremput”. I ovaj projekat je još jedan u nizu koji pokazuje na izuzetnu povezanost lokalne samouprave sa pokrajinskim i republičkim organima kao i da ti organi prepoznaju važnost projekata koje Grad Sremska Mitrovica prezentuje i kandiduje, a pre svega preko ministra Branislava Nedimovića koji je i sam rodom i dolazi iz Sremske Mitrovice. Ovo što je važno za naše građane i sve koji saobraćaju ovim putnim pravcem jeste da će se saobraćaj u narednom periodu odvijati otežano i usporeno, a od utorka sledeće nedelje ulica Dimitrija Davidovića ili saobraćajnica koja vodi prema industrijskoj zoni „Sever” će biti potpuno zatvorena za saobraćaj. Uz asistenciju saobraćajne policije teretna vozila koja imaju potrebu da dođu do tog dela grada će biti preusmeravana na bulevar kroz podvožnjak kako bi na bezbedan i siguran način mogla da dođu do svog odredišta. Ovim putem apelujem na sve učesnike u saobraćaju, na građane Sremske Mitrovice da budu strpljivi, da poštuju saobraćajnu signalizaciju i da prilagode brzinu kretanja radovima i uslovima saobraćaja.

Vrednost radova na izgradnji kružnog toka na Radinačkoj petlji iznosi oko 40 miliona diara, a finansirani su od strane Javnog preduzeća „Putevi Srbije”. Izvođač radova je „Sremput”.

Radovi će trajati 60 radnih dana tokom kojih će se saobraćaj odvijati usporeno.

Zapratite nas na instagramu i tviteru:
https://www.instagram.com/sirmiuminfo/
https://twitter.com/sirmiuminfo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here