Naslovna Srem Ruma Počeli radovi na uređenju Borkovačkog jezera!

Počeli radovi na uređenju Borkovačkog jezera!

PODELI
Foto: Opština Ruma

RUMA – Kao što je predsednica Opštine Ruma, Aleksandra Ćirić najavila i obećala, prva faza radova na Borkovačkoj plaži počela je u predviđenom roku!

Prva faza podrazumeva uređenje plaže, postavljanje propratnog sadržaja kao što su plažni mobilijari, objekti, tuševi, kabine za presvlačenje i postavljanje gejzira.

Mehanizacija je od ranog jutra na terenu, a radove obavljaju vredni radnici preduzeća JP “Vodovod” i JP “Komunalac”, koji su gradili rumsku opštinu godinama.

U proteklih godinu dana mnogo sredstava je investirano u opremu i mehanizaciju, te je tako doneta odluka da sve što može da se uradi, uradiće ova dva preduzeća.

Kako je rekla predsednica, na taj način se štedi novac kojim bi se plaćala privatna preduzeća, a novac koji se uštedi nastaviće da se ulaže u opštinska javna preduzeća kako bi postala još jača i bolja.

Paralelno sa sređivanjem plaže kreću i radovi na Borkovačkom kanalu koji će biti popločan od ulice 15. Avgust do Borkovačke šume, uz koji će biti izgrađena i pešačko-biciklistička staza sa osvetljenjem, klupama i mobilijarem za vežbanje.

Nikada više u Rumi neće biti praksa da se pojedini izvođači bogate na račun Rumljana. Sve što možemo sami uradićemo sami sa našim ljudima i našom mehanizacijom, dodala je predsednica.

Takođe, važno je napomenuti da svako staro, trulo drvo koje bude moralo da bude uklonjeno zbog bezbednosti građana, nadomestiće se sadnjom 4 nove sadnice!

Ovako će izgledati uređeno Borkovačko jezero:

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here