Naslovna Srem Pećinci Počelo Dečje kulturno leto u Opštini Pećinci

Počelo Dečje kulturno leto u Opštini Pećinci

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Svečanim defileom šarenih dečjih kostima u centru Pećinaca, sinoć je svečano otvoreno Dečje kulturno leto, koje i ove godine realizuje Kulturni centar, pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave.

Svečanom otvaranju, u ime predsednika Opštine Siniše Đokića, prisustvovao je njegov zamenik Zoran Vojkić, koji nam je tom prilikom rekao da je uvek zadovoljstvo prisustvovati ovakvim manifestacijama, jer su deca nešto najvrednije što pećinačka opština ima.

„Posebno mi je drago što će deca u svih 15 naselja naše opštine biti u prilici da učestvuju u ovoj manifestaciji i da se druže uz kvalitetan dečji sadržaj. Opština Pećinci će uvek pronaći sredstva da finansijski podrži ovakve manifestacije, jer deca su naša budućnost“ – rekao je zamenik Vojkić.

Letnja manifestacija namenjena najmlađima, kao i prošle godine, obradovaće mališane širom opštine Pećinci, a direktor KC Jovan Devrnja smatra da će pored dece, narednih mesec dana, u programu uživati i roditelji. On dodaje da će deca u svim naseljima naše opštine biti u prilici da uživaju u dečjim predstavama, muzičkim programima, kao i maskenbalu.

„Naš cilj je da u svakom pogledu podržavamo decu i mlade, da podstičemo njihovu keativnost i maštu, jer oni su naša najvernija publika. Zato smo pored naše najveće manifestacije – Pećinačko kulturno leto, pre tri godine započeli i sa organizacijom Dečjeg kulturnog leta, i upravo su deca ta koja otvaraju kulturna dešavanja u našoj opštini tokom letnjih meseci. Naravno, pored roditelja, dece, predškolske ustanove, osnovnih škola i mesnih zajednica, pre svega želim da se zahvalim Opštini Pećinci koja svesrdno podržava naše manifestacije, a posebno ovu najveću najmenjenu deci“ – kazao je Devrnja.

Dečje kulturno leto otvoreno je svečanim defileom najmlađih maskiranih polaznika PU Kameni iz Pećinaca centrom naselja, da bi se zatim na platou na šetalištu, uz šarene balone, publici predstavili mali učesnici karnevala pod maskama, nakon čega je usledilo proglašenje najkreativnije i najlepše maske. Ove godine, nije bilo moguće izdvojiti jednu masku, jer kako je rekao direktor Devrnja, sva deca su pokazala neverovatnu kreativnost, te su tako sva deca i pobednici. Nagrada, u vidu muzičkog instrumenta, seta sportske opreme i didaktičkog materijala, je uručena direktorki pećinačke Predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“ Aniti Volčevski, po čijim rečima je bilo pravo zadovoljstvo animirati decu za jednu ovakvu manifestaciju.

„Naši vaspitači u svih 15 naselja gde imamo objekte, i ove godine su se rado priključili organizaciji ove manifestacije, na veliku radost sve dece, jer je program prilagođen upravo njima – najmlađem, vrtićkom uzrastu“ – izjavila je Volčevski.

Nakon uručenja, sva deca su bila u prilici da uživaju u interaktivnoj predstavi za decu „Klovnovka olimpijada“, a nakon druženja sa klovnovima usledilo je i veselo muzičko druženje sa Branimirom Banetom Rosićem i njegovom Letećom gitarom.

Dečje kulturno leto trajaće od 1. do 31. jula, a svakog petka, subote i nedelje u centrima naselja ili u dvorištima škola će biti organizovane predstave za decu. Mališani u Šimanovcima će već većeras, 2. jula, imati priliku da na letnjoj pozornici u parku naselja pogledaju predstavu „Četiri godišnja doba“, dok će najmlađi u Kupinovu u nedelju 3. jula moći da uživaju u predstavi „Pinokio u pozorištu“ koja će biti izvedena u dvorištu Etno-kuće „Putnik“.

Sve predstave su rađene u produkciji pećinačkog Kulturnog centra, a manifestacija se realizuje u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Vlada Obradović Kameni“ u Pećincima, osnovnim školama na teritoriji opštine i mesnim zajednicama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here