Naslovna Dogadjaj Počelo Kulturno leto 2021

Počelo Kulturno leto 2021

PODELI
Foto: Hooloovoo

Zajedničkim koncertom Pevačkog društva Sveti Sava, Dečijeg hora Rastko, Omladinskog hora Hrama Svetog Save i rumskog Gradskog tamburaškog orkestra “Branko Radičević“ sinoć je u našem gradu počela manifestacija Kulturno leto 2021.

Zamenica predsednika Opštine Ruma Aleksandra Ćirić izrazila je zadovoljstvo što se posle godinu dana pauze tradicija nastavlja i dodala da su u organizaciju Kulturnog leta uključene sve gradske ustanove kulture.

“Zavičajni muzej, Kulturni centar, Gradska biblioteka i Turistička organizacija Opštine Ruma pripremili su lep i bogat program, te verujemo da će publika uživati u naredna dva meseca”, izjavila je Aleksandra Ćirić.

Tri hora, uz muzičku pratnju Gradskog tamburaškog orkestra “Branko Radičević”, imali su premijerni nastup 27. juna u Beogradu, ispred Hrama Svetog Save, a uprkos lošem vremenu rumska publika je sinoć imala priliku da se uveri u uvežbanost i kvalitet zajedničke izvedbe.

“U Beogradu je bilo fenomenalno, publika nas je jako dobro prihvatila, to je nešto novo za njih da tamburaški orkestar nastupa sa njihovim horom, sve je zvučalo fenomenalno kao i u našem gradu”, kazala je dirigentkinja GTO “Branko Radičević” Smiljana Jančić.

Direktorica Kulturnog centra “Brana Crnčević” Katarina Filipović napomenula je da se u organizaciju Kulturnog leta ulazi sa velikim entuzijazmom.

“Ni velika pauza, zbog dobro poznatih razloga, ni lošije vreme nisu umanjili kvalitet koncerta sa kojim otvaramo Kulturno leto. Mislim da su Rumljani stvarno bili oduševljeni i sigurna sam da će ovogodišnji događaji u okviru tradicionalne manifestacije biti dobro posećeni”, rekla je Katarina Filipović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here