Naslovna Srem Ruma Počeo “Rumfest”

Počeo “Rumfest”

PODELI

Koncertima Milana Topalovića Topalka i „Balkanike“ sinoć je zvanično počela dvodnevna manifestacija “Rumfest”, koja promoviše turističke i kulturne vrednosti Rume, ali i sremskog regiona.

Organizator Turistička organizacija Opštine Ruma se potrudila da festival dobrih ukusa, kvalitetne kapljice, popularne muzike i ove godine da kolorit rumskom Kulturnom letu.

U takozvanoj Vinskoj ulici, oformljenoj na Gradskom trgu, Rumljani mogu pazariti proizvode vrednih ljudi ovih naših krajeva – od vina, meda i kolača, pa do rukotvorina, a zajedničkim naporima Turističke organizacije Opštine Ruma i Kulturnog centra “Brana Crnčević”, obezbeđeni su nastupi četiri izvođača. Nakon sinoćnjeg koncerta Topalka i “Balkanike” večeras će za Rumljane pevati Dragica Radosavljević Cakana i Etno grupe „Šara“ (21.00h) i Željko Vasić (22.30h).

Ovogodišnji „Rumfest“ podržan je od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Opštine Ruma. U ime lokalne samouprave “Rumfest” je svečano otvorio predsednik SO Ruma Stevan Kovačević.

“Opština Ruma je i ove godine pokrovitelj Rumfesta pre svega zbog toga što je ova manifestacija na tragu našeg opredeljenja da se na najbolji mogući način predstave svi razvojni potencijali Opštine Ruma. Razvojni potencijali nisu samo podizanje proizvodnih pogona, u čemu poslednjih godina imamo značajnih rezultata, već i unapređenje turističkih usluga. Ovakva manifestacija gde se u jednoj festivalskoj atmosferi naši Rumljani i naši gosti upoznavaju sa tradicionalnim proizvodima domaće radinosti, ali je takođe prilika da se predstave i ostali turistički potencijali. Možemo sa zadovoljstvom konstatovati da smo ove i prethodne godine u značajnoj meri povećali broj smeštajnog kapaciteta u našim objektima ugostiteljstva, da smo preko tri posto budžeta opredelili za razvoj turizma u 2018. godini sa ambicijom da taj procenat bude veći što će nadamo se povratno rezultirati većim prilogom u kasu Opštine Ruma”, rekao je Kovačević.

Kao i ranijih godina posebnu svečanu notu manifestaciji dali su članovi Reda Vinskih Vitezova Evrope. “Srem je uvek imao najbolja vina u našoj zemlji. To su znali svi, od Beča, preko Londona do nesretnog Titanika, jer i tamo su se pila sremačka vina. Sve vas pozdravljam u ime našeg Reda uz želju, da vam sve od ruke ide, da vas mimoiđe led i svaka bolest i da vam vina budu bolja nego što su ikad bila. Živeli Sremci, živeli Rumljani”, poručio je Miroslav S. Mrnuštik, predsednik srpskog ogranka Reda Vinskih Vitezova Evrope.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here