Naslovna Srem Ruma Počeo Rumski vašar – Podela zaštitne oprema građanima i dezinfekcija vozila

Počeo Rumski vašar – Podela zaštitne oprema građanima i dezinfekcija vozila

PODELI
Foto: rtv

Tradicionalni Rumski vašar posle dvomesečne pauze ponovo se održava. Opštepoznato je da vašar nije samo trećeg u mesecu, već i drugog, pa čak i prvog u mesecu, stoga su Opština Ruma, JP “Komunalac”, uz pomoć opštinskih i volontera Crvenog krsta, krenuli sa sprovođenjem preventivnih mera i podelom zaštitne opreme, kako trgovcima, tako i građanima koji su se uputili na vašar.

Dvomesečna pauza je uticala na nešto manji odziv ljudi, ali s obzirom na preporuke Kriznog štaba to možda i nije toliko loše, kaže direktor JP “Komunalac” Dragan Panić.

“Mi smo u skladu sa svim preporukama i odlukama opštinskog Štaba za vanredne situacije preduzeli mere kako smo dogovorili: vršimo dezinfekciju na sve tri ulazne rampe svih vozila koje uđu, kako vozila tako i ljudi. Uz pomoć volontera Crvenog krsta i ljudi iz Opštine danas ćemo podeliti zaštitnu opremu ljudima koji dolaze na vašar”, rekao je Panić.

Opština Ruma je obezbedila više hiljada pari zaštitnih maski i rukavica, a volonteri Crvenog krsta od ranih jutarnjih časova obilaze tezge i prodavcima i kupcima dezinfikuju ruke. JP “Vodovod” već nekoliko dana vrši dezinfekciju celokupnog prostora na rumskom vašarištu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here