Naslovna Srem Početak asfaltiranja puta od Mačvanske Mitrovice do Zasavice II

Početak asfaltiranja puta od Mačvanske Mitrovice do Zasavice II

PODELI

U toku je završna faza na rekonstrukciji puta između Mačvanske Mitrovice i Zasavice II od starog mosta u Mačvanskoj, sve do samog ulaska u Zasavicu II u dužini od oko 3,4 kilometra. Danas su radovima prisustvovali Tomislav Janković, predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica i zamenik načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Uroš Veselinović.

Radovi su obuhvatali uklanjanje gornjeg sloja asfalta i postavljane novog sloja, baš onako kako je nedavno rađeno i u samom centru Mačvanske Mitrovice. Put je proširen na širinu od 6,6 metara.

Sirmiuminfo

Tomislav Janković, predsednik Skupštine Grada obilaskom ove deonice rekao je: „Vrlo značajno za sve ljude koji žive u Mačvanskoj Mitrovici, Zasavici jedan i dva, Ravnju i svim onima koji koriste ovaj putni pravac za vezu sa Republikom Srpskom odnosno Bosnom i Hercegovinom, za privrednike, građane i poljoprivrednike. Put je bio zaista u lošem stanju i evo samo četri i po meseca je prošlo odkako je predsednik Republike Aleksandar Vučić posetio Sremsku Mitrovicu u okviru kampanje „Budućnost Srbije” i obećao pomoć da se ovaj problem reši samim tim smo pokazali da smo kao lokalna i Republička vlast odgovorni, da rešavamo probleme građana i da izlazimo u susret uvek kada je to neophodno. Koristim priliku da u ime građana Sremske Mitrovice u ime Skupštine Grada zahvalim se pre svega predsedniku Vučiću i premijerki Ani Brnabić ali posebno ministru Nedimoviću našem sugrađaninu koji je posredovao i zajedno sa Putevima Srbije uradio za nas ovaj vrlo značajan projekat koji se realizuje od sutra srede do subote. Koristim priliku da apelujem na sve sugrađane da poštuju izmene saobraćaja na ovoj lokaciji i ono što je takođe vrlo značajno mi ćemo dobiti jednu novu, savremenu saobraćajnicu koja će biti nešto šira nego što je bila predhodna ali ću ujedno da apelujem na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a mićemo imati jedan apel prema saobraćajnoj policiji da budu pojačane kontrole sve u cilju bezbednosti svih naših sugrađana posebno dece i staze biciklističke. Juče je u kabinetu direktora Puteva Srbije gospodina Drobnjaka potpisan ugovor za most na kanalu Bogaz, a to je za nas vrlo značajna investicija. Mi očekujemo da u narednim danima glavni inženjer koji će voditi projekat novog mosta na Bogazu poseti lokalnu samoupravu, da odemo na lice mesta i dogovorimo dinamiku budućih radova. Kada sve saberem ovaj putni pravac, rekonstrukcija od ostatka dela puta u Mačvanskoj Mitrovici, projekat mosta na Bogazu koji će biti vrlo brzo realizovan nadamo se do kraja jeseni to je negde oko 150 miliona dinara značajna i velika ulaganja koja vlada Republike Srbije i Putevi Srbije ulažu u Mačvansku Mitrovicu. Mi smo veoma zahvalni trudimo se da kroz sredstva koje grad obezbedi ali ono što dolazi sa nivoa Pokrajine i Rpublike obezbedimo novčana sredstva i rešimo tekuće probleme.”

Za građane koji žive na teritoriji ovih mesta i sela Ravnje, kao i za industriju konkretno proizvodni kompleks Vahali je ovo veoma značajno. Građani će dobiti savremenu i bezbednu saobraćajnicu koju će moći da koriste i građani koji idu u SRP „Zasavica”, što će značajno doprineti razvoju ovog dela opštine.”

„U toku su završni radovi na pripremanju podloge za asfaltiranje koje će uslediti narednih dana. Ovaj projekat finansiraju Putevi Srbije, a vrednost projekta je 87 miliona dinara, negde oko dva kilometra puta će biti urađeno, takođe najavljujem i drugu fazu koja podrazumeva rekonsrukciju putne infrastrukture od ovog dela gde se završavaju radovi pa do Mačvanske Mitrovice i taj projekat zajedno će finansirati Grad Sremska Mitrovica, Putevi Srbije i naša javna preduzeća pre svega mislim na Vodovod i na Gas koji će iskoristiti trenutak da rekonstruišu i obnove svoju vodovodnu i gasnu mrežu. Kao što je već u medijima objavljeno planira se potpuna obustava saobraćaja i to od 24. do 27. jula u periodu od 8 do 18 sati. Apelujem na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju privremene signalizacije i obaveštenja koje smo pripremili za njih i da koriste alternativne pravce dok traju radovi. Ono što je bitno obustava saobraćaja neće važiti za hitne službe pre svega mislim na hitnu pomoć i vatrogasce kojima će biti omogućeno da što brže stignu ukoliko se desi neki nesrećni slučaj,” rekao je Uroš Veselinović, zamenik načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu.

Završetkom ovih radova biće popravljena bezbednost, a takođe i kvalitet vožnje do ovih mesta. Biće mnogo lakši i bezbedniji odlazak na posao za sve koji rade u brodogradilištu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here