Naslovna Srem Ruma Početak izrade Strateškog plana održivog razvoja Opštine Ruma 2021-2030.

Početak izrade Strateškog plana održivog razvoja Opštine Ruma 2021-2030.

PODELI
Foto: rtv

Opština Ruma pristupa izradi Strateškog plana održivog razvoja Opštine Ruma 2021-2030. godine, dugoročnog dokumenta razvojnog planiranja u skladu sa Zakonom o planskom sistemu Republike Srbije, kako bi se odredila dalja vizija i prioritetni ciljevi razvoja.

Danas su u Kulturnom centru “Brana Crnčević”, uz poštovanje preventivnih mera suzbijanja korona virusa, počele radionice za radne grupe koje će biti uključene u izradu Strateškog plana održivog razvoja Opštine Ruma 2021-2030.

Oformljene su četiri radne grupe: za privredni razvoj, za kvalitet života, za socijalnu inkluziju i za zaštitu životne sredine.

Zadaci radnih grupa su: analiza stanja, definisanje novih ključnih pravaca razvoja, analiza unutrašnjih i spoljašnjih faktora koji utiču na razvoj rumske opštine, definisanje mera i programa budućeg razvoja, priprema detaljnih projekata i akcionog plana za sprovođenje istih.

Uvodne radionice se održavaju danas, sutra i u ponedeljak. Radne grupe su podeljene na timove kako bi se ispoštovale preporučene mere, pa tako u radionicama učestvuje do deset osoba.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here