Naslovna Srbija Početak radova na MODERNIZACIJI PRUGE od Beograda do Stare Pazove

Početak radova na MODERNIZACIJI PRUGE od Beograda do Stare Pazove

PODELI

Kako je najavljeno u Vladi Srbije, radovi na modernizaciji i rekonstrukciji železničke pruge Beograd-Budimpešta, na deonici od Beograda do Stare Pazove, počinju danas, a početku radova će prisustvovati i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Projekat modernizacije pruge Beograd-Budimpešta prvi je prekogranični u okviru saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope koji zajednički realizuju Srbija, Mađarska i Kina, a ukupna vrednost radova u Srbiji je oko dve milijarde dolara.

Kompletno rekonstruisana i modernizovana biće građevinska i elektrotehnička infrastruktura, te će vozovi od Beograda do Batajnice moći da idu brzinom do 120 kilomatera na sat, a od Batajnice do Stare Pazove i do 200 kilometara na sat.

Na deonici od Beograda do Stare Pazove dužine 34,5 kilometra, radove će izvoditi koneske kompanije Q”China Railways Inrternational” i CCCC (China Communications Construction Company), a vrednost ugovora je 350,1 miliona dolara.

Obeležavanju početku radova prisustvovaće i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, kao i zamenik direktora Nacionalne komisije za razvoj i reformu Kine Vang Ksiaotao (Wang Xiaotao), piše Beta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here