Naslovna Srem Ruma Počinje prestižna biciklistička trka Beograd – Banjaluka

Počinje prestižna biciklistička trka Beograd – Banjaluka

PODELI
Foto: pixabay.com/Pexels

Prestižna biciklistička trka Beograd – Banjaluka, 16. po redu, startovaće danas u 18 časova timskim hronometrom ispred Palate Srbija na Novom Beogradu.

Biciklisti iz 23 ekipe iz celog sveta, sa četiri kontinenta, prvu etapu voziće sutra, 14. aprila, od Obrenovca do Bijeljine, a trka je jedinstvena po tome što nema zaustavljanja na granici i prolazi se kroz dve zemlje.

– Hvala Biciklističkom savezu Srbije, zemlji Srbiji, hvala Republici Srpskoj što se po 16. put održava ova trka, a 10. put krećemo iz Beograda. Sarađujemo dugo, još 1993. biciklistička reprezentacija RS bila je prva koja je nastupila na Trci kroz Srbiju. Naša saradnja je pravi primer za sve, izjavio je direktor trke Vladimir Kuvalja na konfrenciji za medije u hotelu Jugoslavija.

Šef predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Mlađen Cicović, istakao je da je njemu lično i predstavništvu čast što su deo ovako sjajne manifestacije.

– Hvala Biciklističkim savezima Srbije i Republike Srpske i gospodinu Kuvalji koji su verovali da mi možemo da budemo deo tima. Ova manifestacija je međunarodna, a naša, a pored sportskog ima kulturni, turistički i privredni aspekt koji povezuje Srpsku i Srbiju, ali i predstavlja nas širom sveta, rekao je Cicović.

Predsednik Biciklističkog saveza Srbije Radomir Pavlović rekao je da je trka Beograd – Banjaluka prati trendove.

– Trend je u svetu da Tur de Frans startuje iz Danske, Nemačke, Belgije, tako i mi spajamo naše velike gradove i biciklisti prolaze kroz najlepše delove dve zemlje, rekao je Pavlović.

Član veća gradske opštine Obrenovac Miloš Stanković istakao je da su Obrenovčani ponosni što su deo trke, posebno ove godine kada su domaćini starta prve etape.

– Trka spaja naše ljude sa dve strane reke Drine i šalje najlepšu poruku prijateljstva, istakao je Stanković.

Treći dan trke rezervisan je za etapu od Bijeljine do Vlasenice, a nakon toga karavan se seli u Doboj odakle će se voziti do Prijedora.

Veliko finale i odluka o ukupnom pobedniku pašće u nedelju 17. aprila na poslednjoj etapi. Biciklisti će od Dervente preko Srpca, Gradiške i Laktaša do cilja u Banjaluci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here