Naslovna Srem Ruma Počinje rekonstrukcija Glavne ulice u Rumi

Počinje rekonstrukcija Glavne ulice u Rumi

PODELI

Danas počinje rekonstrukcija Glavne ulice u Rumi. Projekat u strogom centru Rume, vredan je 165,8 miliona dinara, a Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine sufinansira ga sa čak 130.4 miliona dinara. Radovi na rekonstrukciji će trajati do kraja decembra.

Opština Ruma i JKP “Parking i infrastruktura” distribuiralo je obaveštenje građanima i vlasnicima lokala o početku radova, a načelnik Opštinske uprave Dušan Ljubišić, apelovao je na strpljene građana, zbog mogućih gužvi, jer će tokom radova saobraćaj biti usporen.

“Celokupan posao radimo sa ciljem da Glavna ulica bude ponos grada, da kada dođu ljudi sa strane imaju priliku da vide lepo uređeno gradsko jezgro. Lokalna samouprava je formirala i koordinaciono telo koje će biti spona između izvođača i investitora. Koordinaciono telo će se baviti svim onim problemima koji bi mogli da se jave, priroda radova je takva da i očekujemo neke nepredviđene situacije, ali ćemo ih, siguran sam, rešavati u najkraćem mogućem roku, na zadovoljstvo građana”, izjavio je Ljubišić.

Tokom trajanja radova saobraćaj se NEĆE obustavljati u Glavnoj ulici, on će samo biti usporen.

“Kada dođe na red rekonstrukcija samog asfalta tada ćemo u kratkom vremenskom periodu zatvoriti Glavnu ulicu za saobraćaj, ali još jednom ponavljam da će veći deo vremena ulica biti prohodna za automobile i da će saobraćaj biti samo usporen”, napomenuo je Ljubišić.

Za građane koji koriste autobuski prevoz važno je istaći da će autobusko stajalište ispred Rimokatoličke crkve biti izmešteno na stajalište preko puta zgrade Opštinske uprave u Orlovićevoj ulici broj 5.

“Sve vreme rekonstrukcije autobusi će na stajalištu preko puta Orlovićeve 5 “kupiti” putnike. Saobraćajni inžinjeri i stručnjaci su rekli da je to najbolje moguće rešenje za izmeštanje stajališta, što smo i prihvatili”, kazao je Ljubišić.

Radovi u Glavnoj ulici kreću prvo kod OŠ “Zmaj Jova Jovanović.

Sva obaveštenja o rekonstrukciji Glavne ulice biće objavljena u sredstvima javnog informisanja i na Zvaničnoj prezentaciji Opštine Ruma www.ruma.rs

Nakon radova centralni deo Gradske ulice dobiće potpuno novi, moderan izgled koji će pratiti razvoj cele opštine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here