Naslovna Dogadjaj Počinje sadnja drvoreda u ulici 15. maj u Rumi

Počinje sadnja drvoreda u ulici 15. maj u Rumi

PODELI
Foto: dnevnik

RUMA: Radovi na rekonstrukciji ulice 15. maj u Rumi privode se kraju. Već je završeno 90 odsto posla, praktično sve osim završnog sloja asfalta, a Opština će ovog vikenda sprovesti i akciju sadnje drvoreda.

Predsednik Opštine Ruma obišao je danas pripremne radove koje izvodi JP “Komunalac” i izjavio da će već od petka početi estetsko uređenje ulice, te da će u ulici 15. maj, a kasnije i ulici 15. avgust biti posađeno 600 stabala.

Ulica 15. maj je već dobila novi, uređeniji, lepši izgled. Sve instalacije su odrađene, kolovoz je proširen, kolski ulazi, tj. ćuprije, trotoari su završeni. Ovi kandalaberi već daju lepšu sliku koju će vrlo brzo upotpuniti i ukrasiti drvoredi, rekao je Mančić i dodao da će u akciji sadnje učestovati i volonteri.

Namera nam je da 300 stabala posadimo u ulici 15. maj, a čim se steknu uslovi, isto toliko u ulici 15. avgust. Mi smo izdvojili sredstva, naručili sadnice i „Komunalac“ je već počeo sa pripremnim radovima. U toku ovog vikenda ćemo imati jednu akciju gde se javio veliki broj volontera, kako iz ove ulice, tako i iz samog grada. Ljudi brinu o svom okruženju, žele da daju doprinos u očuvanju životne sredine, da posade neku biljku ili drvo. Stoga verujem da će akcija sadnje biti uspešno realizovana, kazao je Mančić.

Želimo da naš grad ima što više zelenih površina, tu se poklapamo sada sa akcijom pošumljavanja Nacionalnog parka Fruška gora povodom obeležavanja šest decenija nacionalnog parka. Za sadnju drveća u obe ulice iz budžeta je izdvojeno ukupno 3,6 miliona dinara, a reč je o višegodišnjim stablima, nekoliko vrsta drveća, rekao je Mančić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here