Naslovna Hronika Počinje suđenje okrivljenom za ubistvo partnerke u Čortanovcima

Počinje suđenje okrivljenom za ubistvo partnerke u Čortanovcima

PODELI
Foto: dnevnik

Suđenje Milanu Trbojeviću (56) iz Inđije, osumnjičenom da je 8. marta prošle godine oko 23.30 časa nožem prerezao vrat emotivnoj partnerki Nadi Đukić (58) iz Čortanovaca, počeće 13. marta u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, odlučeno je juče na pripremnom ročištu, koje je, inače, shodno zakonskom rešenju, zatvoreno za javnost.

Podsetimo, njih dvoje su u vanbračnoj zajednici bili nekoliko godina, a tragediji je prethodila svađa.

Jedan od komšija je rekao da mu je osumnjičeni za ubistvo neposredno posle zločina rekao da je Nadu ubio jer ga je varala, i to s čovekom s kojim su bili u društvu neposredno pre zločina.

Kako smo tada pisali, njih dvoje su bili u gostima kod druge porodice u Čortanovcima. Trbojević, koji je pio tokom čitavog dana i noći, bio je u vidno alkoholisanom stanju, tako da Nada nije htela ide s njim motorom kući, nego ju je automobilom odvezao prijatelj kod kog su bili u poseti.

– Milan, onako pod gasom, ljubomoran i nezadovoljan što su se, po njegovom mišljenju, zadržali, napao ih je i optuživao Nadu da ga je prevarila – rekao je tada jedan komšija reporteru „Dnevnika”. – Koliko sam čuo, Nada je htela da odbrani njihovog prijatelja i, nažalost, nastradala.

Po rečima meštana, čovek na kog je Trbojević prvo nasrnuo izašao je iz dvorišta da bi pozvao policiju.

Međutim, Trbojević je Nadu vukao za kosu kroz dvorište i prerezao joj vrat. Ona je još neko vreme pokušavala da pobegne od njega i uspela je da dođe do livade, gde je pala.

Mladić, koji je zatekao osumnjičenog za ubistvo nad žrtvom, kazao je da je čuo vrisku. Kada je izašao na livadu ispred kuće, naišao je na jeziv prizor.

– Žena je ležala i krkljala – rekao je tada sagovornik „Dnevnika”. – Vrat joj je bio prerezan, a ja sam odmah pozvao Hitnu pomoć u nadao se da će uspeti da spasu nesrećnu ženu. Za to vreme Milan je, onako pijan, ponavljao da je ubio Nadu zbog onog…

I drugi meštani Čortanovaca pričali su za Trbojevića da je nezgodne naravi kad popije.

– Priča se da je napustio kuću u Inđiji kada su mu tamo isključili struju i vodu, a Nada se u Čortanovce doselila pre pet godina – kazao je jedan od meštana Čortanovaca, i napomenuo da je Nada radila kao spremačica u Predškolskoj ustanovi u Beški. – Kada joj je umro muž, nasledila je kuću ovde, a nakon što je upoznala Milana, i on se doselio kod nje. Policija je često dolazila kod njih da interveniše zbog nasilja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here