Naslovna Srem Sremska Mitrovica Podela penzionerskih kartica

Podela penzionerskih kartica

PODELI

Republičkoi fond za PIO poziva penzionere da preuzmu svoje kartice u prostorijama Republičkog fonda. Ne postoji rok za podizanje kartica, penzioneri mogu kad god im odgovara da dođu u kancelariju direktora Filijale, a kada se bude vratilo u renovrani nadograđeni prostor, to će biti u šalter sali gde će biti dostupno svaki radni dan u toku radnog vremena od 8 do 15 sati.

Prema rečima direktora Filijale Republičkog fonda za PIO, Zorana Berežnija, Sremska Mitrovica ima oko 16 000 penzionera. Penziona kartica je u formi lične karte, veoma jednostavna za nošenje, plastificirana je i izgleda kao lična karta ili zdravstvena knjižica. Stavi se u novčanik i nosi sa sobom i ukoliko se ukaže potreba za dokazivanjem statusa penzionera, ona se pokaže. Ono što je bitno vezano za tu karticu je to što ona sadrži samo one minimalne podatke koje treće lice ne bi trebalo da ima saznanje o njima (nemaju JMBG niti podatke o visini penzije). Izrada kartice za penzionere ne košta ništa osim u slučaju ako izgube tu karticu, u tom slučaju ukoliko budu tražili kopiju kartice, moraće da je plate.

“Penzione kartice su nešto novo što je Republički fonda za PIO uradio i što deli svim penzionerima na teritoriji Republike Srbije. To su kartice kojima će penzioneri dokazivati svoj status – status penzionere. Do sada su to trebali da čine na druge načine, putem penzionog čeka, putem izveštaja iz banke, od sada to više neće morati. Izrada penzionih kartica je besplatna za penzionere i radi se o trošku penzionog fonda. Na tertoriji Filijale Sremska Mitrovica počela je podela ovih kartica 23. jula i traje od sada pa na u buduće. Penzioneri koji imaju pravo na ovu karticu su svi oni penzioneri, bez obzira na kategoriju, koji su ušli u isplatu našeg Fonda od 26. februara. Za penzionere koji naknadno dobiju rešenje o penziji kartice će biti urađene naknadno”, izjavio je direktor Filijale Republičkog fonda za PIO u Sremskoj Mitrovici Zoran Berežni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here