Naslovna Dogadjaj Podeljeno 210 paketa pomoći – Donacija GIZ-a, Crvenog krsta i SKGO

Podeljeno 210 paketa pomoći – Donacija GIZ-a, Crvenog krsta i SKGO

PODELI

Ove sedmice u Opštini Ruma podeljeno je 210 humanitarnih paketa, sa higijenskim i dezinfekcionim sredstvima, socijalno najugroženijem romskom stanovništvu, koje živi u podstandardnim naseljima.

Reč je o donaciji koju su Opštini Ruma, na inicijativu Ministarstva državne uprave, obezbedili: GIZ – Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju, Stalna konferencija gradova i opština i Crveni krst.

Predstavnici Opštine Ruma i rumskog Crvenog krsta distribuirali su pakete stanovništvu koje živi u nehigijenskom naselju na rumskom Vašarištu, a zatim i socijalno ugroženoj romskoj populaciji u Donjim Petrovcima, Grabovcima i Klenku.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić se zahvalio donatorima koji su svojim činom još jednom potvrdili dobru saradnju koju imaju sa rumskom lokalnom samoupravom.

“Mi imamo izuzetno dobru saradnju i ovo nije prva donacija od strane GIZ-a prema rumskoj opštini. Pomagali su nam i u vreme korone, donirali dosta zaštitne opreme, dezinfekcionih sredstava, dobili smo i kompjutersku opremu za naš Crveni krst, zatim električne bicikle za naše geronto-domaćice itd. Sve je to plod jedne dobre saradnje sa GIZ-om, ali i sa drugim donatorima republičkim Crvenim Krstom i SKGO. Mi naravno redovno sprovodimo akcije pomoći socijalno najugroženijem stanovništvu, ali zbog dobre saradnje sa dosta organizacija i iz Srbije, ali i iz Evropske unije, u prilici smo da sprovedemo i ovakvu jednu vanrednu akciju, kojom su donatori pokazali solidarnost sa ljudima kojima je u ovom momentu pomoć potrebna”, rekao je predsednik Mančić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here