Naslovna Hronika Podignuta optužnica protiv osmorke iz Šida zbog prebijanja trojice mladića

Podignuta optužnica protiv osmorke iz Šida zbog prebijanja trojice mladića

PODELI
Foto: 021.rs

Novosadsko Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv osmorice mladića iz Šida koji se terete za tuču ispred jednog ugostiteljskog objekta, u Ulici Laze Telečkog, u centru Novog Sada, u kojoj su D. M. iz Vajske i N. Š. iz Čuruga zadobili teške povrede, a M. P. lakše.

  • Više javno tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv B. D. zbog opravdane sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju iz čl. 114 st. 1 tač. 2 i 11 KZ, te protiv L. M. i N. B. zbog krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju iz čl. 114 st. 1 tač. 2 KZ, kao i protiv M. M., M. M., V. S., D. N. i B. M. zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 2 u vezi sa st. 1 KZ i krivičnog dela teška telesna povreda iz čl. 121 st. 1 u vezi sa čl. 33 KZ – saopštilo je novosadsko Više javno tužilaštvo.

Kako navode u Višem javnom tužilaštvu, okrivljenima se na teret stavlja da su dana 20. februara, u Novom Sadu, u Ulici Laze Telečkog, ispred ugostiteljskog objekta „Lazin sokak“, u grupi zlostavljali i vršili nasilje prema više oštećenih lica, te izazivanjem tuče i bezobzirnim ponašanjem znatnije ugrozili spokojstvo građana i teže remetili javni red i mir, u kom događaju je teško telesno povređen oštećeni D. M., koga su pokušali da liše života okrivljeni L. M., B. D. i N. B., dok je okrivljeni B. D. pokušao da liši života više lica i to oštećene D. M., N. Š. i P. M., zadajući im oštrim predmetom ubodne rane u predelima tela u kojima se nalazi više vitalnih organa.

Trojici od osmorice mladića iz Šida se nalaze iza rešetaka, dok su preostala petorica puštena iz pritvora jer su saslušani svi svedoci.

Kako je za “Dnevnik” ranije potvrdila portparol novosadskog Višeg suda Jelena Ostojin, pritvor je produžen B. D. do 22. maja, a L. M. i N. B. do 21. maja.

Sa slobode se u daljem postupku brane V. S., M. M., D. N., M. M. i B. M., koji se terete da su u grupi počinili krivično delo nasilničko ponašanje.

Podsetimo, nemili događaj ispred jednog ugostiteljskog lokala u Ulici Laze Telečkog, u centru Novog Sada, dogodio se 20. februara oko 18 časova, a snimak brutalnog prebijanja trojice mladića pojavio se i na društvenim mrežama. Na snimku se vidi kako nekoliko momaka napada mladiće koji izlaze iz lokala. Video zapis koji se pojavio na društvenim mrežama je, kako se pretpostavlja, sa neke od kamera video nadzora iz te ulice.

Kao što smo već pisali, sumnja se da je osmorka iz Šida tukla rukama i nogama trojicu mladića, D. M., N. Š. i M. P., sa područja Žablja i Bača i da su im zadali ubodne rane nožem, tako da su dvojicu teško, a jednog lakše povredili. Dvojica teško povređenih mladića, nakon incidenta, prevezeni su u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, gde je Š. N. (21) primljen sa teškim telesnim povredama u vidu ubodnih rana u grudni koš, dok je D. M. (24) primljen sa teškim telesnim povredama u vidu ubodnih rana u predelu grudnog koša, ramena i povredama glave.

Brzom i efikasnom intervencijom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su, dan nakon incidenta, četvoricu osumnjičenih. Lisice su prvo stavljene na ruke L. M. (20), D. N. (21), V. S. (20) i M. M. (21), iz Šida, a dva dana nakon tuče, u Novom Sadu i Šidu, uhapšena su još dvojica njihovih sugrađana, B. D. (21) i M. M. (21). Nakon toga, uhapšena su i preostala dvojica osumnjičenih B. M. i N. B..

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here