Naslovna Hronika Podignuta optužnica u slučaju Jovanjica zbog uzgoja marihuane, jedan u bekstvu: Saslušano...

Podignuta optužnica u slučaju Jovanjica zbog uzgoja marihuane, jedan u bekstvu: Saslušano 115 osoba

PODELI
Foto: ilustracija

Ovoj grupi na teret se stavlja da su od januara do novembra 2019. godine, na području opštine Stara Pazova i Inđija, tačnije u staklenicima privrednog društva “Jovanjica”, vršili uzgajanje opojne droge kanabis koja sadrži psihoaktivnu komponentu THC u količini većoj od 0,3 odsto

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv većinskog vlasnika kompanije “Jovanjica” i ostalih zbog sumnje da su bavili uzgojem marihuane na poljoprivrednom gazdinstvu. U istrazi je saslušano 115 osoba, nezvanično saznaje “Telegraf”.

Kako saznajemo, optužnica je podignuta 5. maja protiv Predraga Koluvije i još deset osoba. Devetoro osumnjičenih nalazi se u pritvoru od novembra, dok je jedan muškarac u bekstvu. Prema nezvaničnim saznanjima “Telegrafa”, tokom istrage saslušano je 115 osoba.

Ovoj grupi na teret se stavlja da su od januara do novembra 2019. godine, na području opštine Stara Pazova i Inđija, tačnije u staklenicima privrednog društva “Jovanjica”, vršili uzgajanje opojne droge kanabis koja sadrži psihoaktivnu komponentu THC u količini većoj od 0,3 odsto. Konoplja se može gajiti samo ako sadrži manje od 0,3 odsto ove komponente.

Tokom istrage su se veštačile i komunikacije pojedinih osumnjičenih. 

Podsetimo, u novembru prošle godine policija je na poljoprivrednom dobru u blizini Stare Pazove pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima i zaplenila 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljiku ove opojne droge u sirovom stanju ukupne težine 3.954 kilograma.

Kao vođa ove organizovane grupe označen je Predrag Koluvija, odgovorno lice kompanije “Jovanjica”, koja se inače bavi proizvodnjim organske hrane

Policija je kod njega, prilikom zaustavljanja vozila u kojem se nalazio, pronašla falsifikovanu službenu legitimaciju, dok je vozilo bilo opremljeno svetlosnom i zvučnom signalizacijom. Pretresom prostorija firme „Jovanjica“ pronađeni su i jedan pištolj i jedan revolver. Zbog ovoga su njega tada podnete prekršajna i krivična prijava.

Ostalo devetoro osumnjičenih su radnici u “Jovanjici”. Svim uhapšenima na teret se stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here