Naslovna Hronika Podignuta optužnica za ubistvo braće iz Futoga

Podignuta optužnica za ubistvo braće iz Futoga


Protiv Dejana Erića (39) iz sremskog sela Jarak podignuta je optužnica, i trenutno je u fazi preispitivanja, dok je obustvaljena istraga u odnosu na osumnjičenog Nebojšu Erića (37), potvrđeno je za “Dnevnik” u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici.

Dejan Erić se tereti za ubistvo Predraga Jeličića (43) i njegovog brata Stanislava (37) iz Futoga, kao i zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.

Podsetimo, braća Erić su uhapšena zbog sumnje da su 6. decembra prošle godine, u šumi nadomak njihovog sela, ubili braću Jeličić iz Futoga. Erići i Jeličići su se kobnog dana sreli u šumi, gde je bilo još ljudi, koji su bili u “lovu” na tartufe. U jednom trenutku su se posvađali, a nakon toga i potukli.

Navodno su braća iz Futoga, koji su imali kopalice, nasrnula na Eriće. Dejan je, kako se sumnja, zapucao u pravcu jednog brata, a Nebojša u drugog, iako je Dejan hteo da u celosti preuzme odgovornost i u policiji rekao da je on pucao u obojicu.

Rodbina, prijatelji i poznanici braće Jeličić iz Futaoga su, nakon ove velike porodične tragedije, rekli da je reč o zasedi u šumi u kojoj su Predrag i Stanislav sa svojim psima tražili tartufe i da su ih tokom potrage napala dvojica braće iz Jarka.

  • Moji sinovi nisu bili lopovi. Nisu imali plate i išli su u tartufe da bi zaradili… – rekla je dan nakon tragedije Predragova i Stanislavova majka Radojka, koju je reporter “Dnevnika” zatekao u kući mlađeg sina.

Prema rečima ožalošćene majke, njeni sinovi su bili dobri s braćom iz Jarka, išli su ponekad zajedno da traže tartufe, čak su od njih kupili psa i još jednog dobili. Nikakvih sukoba ranije nije bilo.

  • Sačekali su ih i upucali, s leđa su ih ubili – navodi sestra od strica ubijene braće, tvrdeći da ih je tog jutra u šumi dočekalo dvadesetoro ljudi, a ne samo braća iz Jarka. – Ubio ih je zato što je moj brat imao dobre kerove, a oni su zbog toga bili besni!

Kao što smo pisali, braća iz Futoga su se bavila tartufima protekle tri-četiri godine i to uvek na istom posedu u blizini Sremske Mitrovice, za koji su, kako njihova sestra kaže, imali dozvolu.

Predrag je bio suprug i otac troje dece i radio je kao protetičar u jednoj firmi, dok se mlađi brat Stanislav bavio grumingom i uzgojem pasa rase lagoto koji se obučavaju za traženje tartufa. Za sobom je ostavio ženu i dvoje maloletne dece.

Imaju još jednog, najstarijeg brata, koji sa svojom porodicom živi i radi u Nemačkoj.

IZVORnaslovi net
Prethodna vestOpština Ruma sama finansira gradnju novog vrtića
Sledeća vestOd sutra širom Vojvodine možete donirati krv, ovo su lokacije

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here