Naslovna Hronika Podignuta optužnica zbog ubistva braće iz Futoga tokom potrage za tartufima

Podignuta optužnica zbog ubistva braće iz Futoga tokom potrage za tartufima

PODELI

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu protiv D. E. (39) iz Jarka zbog sumnje da je počinio ubistvo, kao i zbog nedozovoljenog posedovanja oružja.

Optužnicu koja je podignuta protiv njegovog brata N. E. (37) Viši sud je vratio u tužilaštvo na dopunu, potvrđeno je “Novostima” u ovom sudu, uz napomenu da još uvek razmatraju akt podnet protiv D. E. Braća su uhapšena zbog sumnje da su učestvovala u ubistvu Predraga Jeličića (43) i njegovog rođenog brata Stanislava (37) iz Futoga. 

Sve se dogodilo 6. decembra 2020. u šumi sela Jarak, kod Sremske Mitrovice. Braća su se tog jutra srela u šumi sa Jeličićima, gde je već bilo nekoliko grupica ljudi, koji su došli u lov na tartufe.  Prema nalazima iz istrage, prvo su se posvađali, da bi svađa eskalirala u tuču u kojoj su korišćeni ašovčići i motike za pronalaženje tartufa. Prema nezvaničnim informacijama, jedan od uhapšene braće je u jednom trenutku izvadio pištolj za koji nema dozvolu, ispalio nekoliko metaka i usmrtio braću iz Futoga, koji su stradali na licu mesta. Potom je pozvao policiju i Hitnu pomoć. On i brat su nešto kasnije prevezeni u bolnicu, gde su im konstatovane lakše povrede. “Novosti” pišu da i šest meseci od ove tragedije, čiji je povod, najverovatnije borba za teritoriju, policijske patrole i dalje obilaze poznate lokacije na kojima se odvija lov na tartufe. To je i razlog što na području Sremskog okruga od tada nije zabeležen nijedan incident među tragačima na “zlatne gljive”. Iako je često dolazilo do sukoba i borbe za tržište, ovo je prvo ubistvo u Srbiji zbog lova na tartufe. Trovanje pasa, bušenje guma na automobilima, bili su samo neke od poruka da tragači nisu poželjni na tom terenu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here