Naslovna Srem Sremska Mitrovica Podpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u poseti Sremskoj Mitrovici

Podpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u poseti Sremskoj Mitrovici

PODELI
Foto: MUP

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, koji je danas obišao Policijsku upravu u Sremskoj Mitrovici, istakao je da je ta uprava ostvarila značajne rezultate u zapleni narkotika i rasvetljavanju krivičnih dela i poručio da bezbednost građana mora uvek da bude na prvom mestu svakom policajcu.

Foto: MUP

„Dobar rad policajaca Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, koji su u prethodnoj godini očuvali javni red i mir i za gotovo duplo povećali procenat rasvetljavanja krivičnih dela, pokazuje da su i načelnik i ljudi koji rade na terenu ozbiljno posvećeni bezbednosti građana“, rekao je Stefanović, ističući da je na teritoriji ove uprave od početka godine do danas zaplenjeno oko 70 kilograma narkotika.

Foto: MUP

Ministar je razgovarao i sa policijskim službenicima policijskih stanica Ruma, Inđija, Stara Pazova, Šid, Pećinci i Irig, koje su u sklopu pomenute policijske uprave.

Foto: MUP

Stefanović je, zajedno sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislavom Nedimovićem, prisustvovao i primopredaji vozila, motocikala, čamca i prateće opreme, koju je opština Sremska Mitrovica donirala policiji.

„Dobra saradnja lokalne samouprave u ovom gradu sa policijskom upravom pokazatelj je da i opština brine o javnom redu i miru i o tome da bezbednosna situacija na ovoj teritoriji bude najbolja moguća. Za očuvanje bezbednosti od velikog je značaja i nabavka novih tehnologija. Zato hoćemo da policijske stanice budu modernizovane, da video nadzor u školama, vrtićima i na saobraćajnicama bude nešto što je uobičajena stvar, kako bi policajci u što kraćem roku mogli da reše krivična dela“, rekao je Stefanović.

Foto: MUP

Ministar je obišao i taktičko – tehnički zbor na kome su, u okviru projekta policija u zajednici, građani, posebno najmlađi, na platou ispred Policijske uprave mogli da se druže sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i da se upoznaju sa opremom i tehnikom.

„Ovo je dobra prilika da se građani upoznaju sa policajcima, jer koncept policije u zajednici nije mrtvo slovo na papiru. Taj koncept može biti aktivan samo ako građani dobro znaju šta policija radi i ako imaju poverenja, a verujem da imaju razloga za to ukoliko je policija aktivna u obilasku, patrolama i razgovoru sa građanima, kao i suzbijanju svih oblika kriminaliteta“, naveo je Stefanović.

Foto: MUP 

On je istakao i da je cilj Vlade Republike Srbije da se Sremska Mitrovica i sve druge opštine na teritoriji Sremskog okruga ekonomski razvijaju, kao i da Sremska Mitrovica bude destinacija i za turiste, koji u Srbiju dolaze brodovima.

Foto: MUP

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader istakao je da lokalna samouprava ima dobru saradnju sa Policijskom upravom i da obezbeđuje određena tehnička sredstva u cilju unapređenja bezbednosti građana.

„Nadam se da će naši građani biti bezbedniji i ujedno ih pozivam da probamo svi zajedno da poštujemo pravila kako bi policajci imali što manje posla“, rekao je Sanader.

U Skupštini grada Sremska Mitrovica održana je i svečanost na kojoj su uručene nagrade najboljim malim autorima na području Srema na literarno-likovnom konkursu, koji je organizovan u okviru predmeta Osnovi bezbednosti dece, koji pohađaju učenici četvrtog i šestog razreda osnovnih škola.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here