Naslovna Srem Ruma Podrška Pokrajine projektu uređenja Borkovca

Podrška Pokrajine projektu uređenja Borkovca

PODELI
Foto: Sremske vesti

RUMA – Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam pružiće logističku, pravnu, ali i finansijsku podršku zajedničkom projektu uređenja jezera Borkovac kome su pristupile opštine Ruma i Irig.

To je danas zvanično dogovoreno tokom posete pokrajinskog sekretara Nenada Ivaniševića rumskoj opštini.

Nakon sastanka u Gradskoj kući, pokrajinski sekretar Ivanišević je sa predsednicom Opštine Ruma Aleksandrom Ćirić i predsednikom Opštine Irig Tihomirom Stojakovićem obišao izletiše Borkovac i samo jezero, koje je u fokusu zajedničkog turističkog projekta susednih opština.

-Uz podršku Pokrajine i zajedničku saradnju sa susednim Irigom napravićemo ovde popularnu, uređenu i veoma lepu turističku destinaciju. Pokrajinski sekretar gospodin Ivanišević nam je predočio dostupne konkurse koji mogu unaprediti turističke sadržaje i celokupnu ponudu naše opštine i na tome smo mu veoma zahvalni. Radujemo se budućoj saradnji, imamo mnogo projekata u planu. Pored Borkovca nameravamo da uredimo Trg – centar Rume kako bi u predstojeće Kulturno leto ušli sa još lepšim i što boljim sadržajem. Sigurna sam da ćemo ostvariti izuzetnu saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam što će značajno unaprediti turizam u našoj opštini, izjavila je predsednica Ćirić.

Zajednički projekat Rume i Iriga, poput ovog koji će se realizovati na jezeru Borkovac, je baš ono što treba Sremu kao regionu, kako bi se na pravi način upotpunila i objedinila turistička ponuda, ocenio je pokrajinski sekretar Ivanišević.

-Mi smo se dogovorili da Ruma zajedno sa Irigom bude naš partner u svim promotivnim aktivnostima, da već na sledećim danima Vojvodine koji će se održati u Trebinju, budu zajedno sa nama, da promovišemo u regionu kapacitete koje imamo ovde. Želimo da u narednom periodu napravimo jednu promociju Rume kao turističke destinacije u info centru Turističke organizacije Vojvodine, a da na Poljoprivrednom sajmu Ruma i Irig budu zajedno predstavljeni u jednom tematskom danu. Hoćemo na svaki mogući način da pomognemo opštinama koje jesu vredne i aktivne, a Ruma pripada toj skupini. Mi smo relativno mali i kada govorimo o turističkoj ponudi, ja moram da kažem da je Balkan mali, a ne Vojvodina, priča Ivanšević.

Kada dolaze gosti iz Kine njima je faktički Balkan turistička destinacija. Naša ideja jeste da što veći broj stranih turista dovedemo u Vojvodinu. Ideja je da Vojvodinu afirmišemo kao jedinstvenu turističku destinaciju gde ćemo uspeti da produžimo to vreme boravka, da to ne bude samo vikend, nego da dođemo do toga da se godišnji odmori provode u Vojvodini, a baš zato nam treba što više sadržaja da bismo mogli da ponudimo ljudima da ostanu što više dana, istakao je Ivanišević.

Opština Irig u čijoj je nadležnosti većina jezera, već je započela sa mapiranjem zemljišta i proverom legalnosti izgrađenih objekata, napomenuo je prvi čovek iriške lokalne samouprave Tihomir Stojaković.

-Delom zemljišta gazduju i Vojvodina šume, pa tako u celu priču oko uređenja jezera uključujemo i njih. Problem sa ilegalnim objektima nije od juče, star je sigurno desetak godina i zato mu pristupamo temeljno. Želimo da oživimo još jednu turističku destinaciju u našoj opštini da zajedno sa Rumom napravimo atraktivnu lokaciju koja će privući ne samo domaće, već i strane turiste. Raduje nas podrška Pokrajine, tu su da stanu iza projekta pravno, finansijski i na svaki drugi način da nam pomognu da realizujemo jedan projekat značajan za budućnost naše turističke ponude, smatra Stojaković.

Podsetimo, projekat uređenja Borkovca realizovaće se u tri faze.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here