Naslovna Dogadjaj PODRŠKA RUSA PRAVOSLAVNOJ BRAĆI: Moskva da zaštiti svetinje SPC – panika u...

PODRŠKA RUSA PRAVOSLAVNOJ BRAĆI: Moskva da zaštiti svetinje SPC – panika u Podgorici!

PODELI
Foto: profimedia

Potpredsednik ruske Dume Sergej Baburin, pozvao je Moskvu da Rusija zaštiti ono što je u Crnoj Gori dala srpskim crkvama i manastirima, a ta izjava je u zvaničnoj Podgorici ocenjena kao grubo mešanje u unutrašnje stvari Crne Gore.

– Rusija mora prekinuti politiku nemešanja u tok istorije i ukazati da su ruski carevi (čitaj – država) i privatni dobrotvori (čitaj – rusko društvo) davali novac hramovima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a ne antiruskim vlastima današnje Crne Gore. Mora zahtevati vraćanje te imovine Rusiji, a ruski narod će odlučiti ko u Crnoj Gori treba da tom imovinom raspolaže – naveo je Baburin u saopštenju koje je objavio portal Fakti.org.

On ističe da Rusija treba da od Podgorice zahteva i povratak relikvija koje se nalaze na Cetinju – desnice Sv. Jovana Krstitelja i čestice Krsta Gospodnjeg, koje se tamo nalaze nezakonito, posle njihove privremene evakuacije 1918. iz Petrograda.

– Ako je njihovo posedovanje od strane Srpske pravoslavne crkve i moglo da se smatra bratskim činom, onda će njihova plenidba od sadašnje rusofobske vlade biti vrhunac bezakonja i greha! – poručio je Baburin.

Najzad, Baburin ističe da Rusija treba da zahteva od Podgorice povratak relikvija koje se nalaze na Cetinju – desnice Sv. Jovana Krstitelja i čestice Krsta Gospodnjeg, koje se tamo nalaze nezakonito, posle njihove privremene evakuacije 1918. iz Petrograda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here