Naslovna Sport PODRŠKA SPORTSKIM KLUBOVIMA: Nove kosačice za fudbalske terene

PODRŠKA SPORTSKIM KLUBOVIMA: Nove kosačice za fudbalske terene

PODELI

Fudbalski klubovi u Inđiji, Novom Slankamenu, Beški i Ljukovu od danas više neće čekati na javno komunalno preduzeće „Komunalac“ da im pokosi travu na stadionima jer im je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak uručio ključeve za 4 nove kosačice. Osim olakšavanje posla „Komunalcu“, fudbalski klubovi ovim dobijaju sve uslove da sami održavaju travnjak kao i okolinu stadiona.

Dodela kosačica predstavlja još jedan vid podrške sportu, u ovom slučaju fudbalskim klubovima, rekao je za medije predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

„Osposobljavajući klubove da samostalno održavaju svoje travnate površine doćemo do toga da naši tereni od sledeće sezone biti daleko lepši. Ovim uvodimo red u svakoj oblasti opštine Inđija, tako da će svako biti odgovoran za posao koji obavlja. Takođe, rasterećujemo obaveze „Komunalca“ za košenje terena čime se ostavlja više vremena za uređenje cele opštine“.

Gak je najavio da je sledeći korak da svaki stadion dobije automatski sistem za zalivanje travnjaka kako bi oni izgledali po najvišim standardima.

Kosačica koja se do sada koristila na stadionu FK „Inđija“ biće isporučena drugom fudbalskom klubu, što znači da će ukupno 5 klubova dobiti priliku da sami uređuju svoje travnjake.

Zahvalivši se na dodeli mehanizacije za fudbalske klubove, generalni sekretar Saveza sportova opštine Inđija Ljubomir Kovačević naglasio je da nijedan sportksi kolektiv u Opštini ne bi mogao da preživi da ne postoji svesrdna podrška lokalne samouprave i predsednika Gaka, naročito imaju u vidu da su gotovo svi klubovi ostavljeni u katastrofalnim dugovima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here