Naslovna Deca Podrška za 59 porodica sa prinovom

Podrška za 59 porodica sa prinovom


Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić posetio je 22. maja, na Dan opštine Pećinci, porodicu Petrović iz Popinaca i tom prilikom im je uručio jednokratnu novčanu naknadu za novorođenčad u iznosu od 40.000 dinara.

Predsednik Đokić je istakao da je ova mera populacione politike, koju opština Pećinci sprovodi već godinama, usmerena na borbu protiv bele kuge koja predstavlja problem u celoj Srbiji i da opština Pećinci u tome nije izuzetak.

„Trudimo se, koliko smo u mogućnosti, da pomognemo mladim bračnim parovima da zasnuju porodicu, a one koji su se već ostvarili kao roditelji da podstaknemo na proširenje porodice, jer samo rađanjem možemo da pobedimo u borbi protiv negativnog prirodnog priraštaja“ – poručio je Đokić.

Mali Luka je drugo dete u porodici Natalije i Aleksandra Petrović, a kako nam je rekao Aleksandar, porodica Petrović je podršku od 40.000 dinara dobila i za prvorođenog Mateju.

„Pomoć koju Opština daje realno pomaže. Svakome dobro dođe tih 40.000 dinara, koji se uglavnom i potroše na pelene i ostale stvari koje su potrebne bebi“ – rekao nam je Aleksandar.

Pećinačka lokalna samouprava čitavim nizom mera pomaže roditeljima i tokom školovanja dece, od boravka u vrtiću do studiranja, a Aleksandar nam je rekao da je i sam tokom studiranja bio korisnik opštinske stipendije i da mu je to bio dodatni stimulans. Kako nam je rekla Natalija, u ovom trenutku se ne planira dalje proširenje porodice, ali, u perspektivi, to pitanje ostaje otvoreno u porodici Petrović.

Ovom isplatom obuhvaćeno je 59 porodica sa teritorije pećinačke opštine, koje su prijavile novorođenče u periodu od 1. septembra do 31. decembra 2020. godine.

Prethodna vestSportski vikend za nama
Sledeća vestPećinčanke nastavljaju tradiciju u odbojci

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here