Naslovna Srem Ruma Podvig mladih takimičara Karate kluba “Srem”

Podvig mladih takimičara Karate kluba “Srem”

PODELI
Foto: RTV (Ljubenko Zvizdić)

SREMSKA MITROVICA – U subotu je u Sportskom centru “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu održan tradicionalni međunarodni turnir “Roda kup” u organizaciji karate kluba “Roda – Čukarički” i Karate Federacije Srbije.

Ovaj tradicionalni međunarodni turnir okupio je preko 1190 takmičara iz 9 država: Hrvatske, BiH, Makedonije, Bugarske, Grčke, Crne Gore, Mađarske, Ukrajne i naše zemlje.

Sa osvojenom 21 medaljom Karate klub “Srem” je u generalnom plasmanu zauzeo prvo mesto. Osim pehara za sveukupnog pobednika turnira klubu je pripao i pehar za najuspešniji klub u katema.

Najmlađi karatisti “Srema” su svoje klupske vitrine obogatili sa novih 11 zlatnih, 6 srebrnih i 4 bronzana odličja.

Po dva zlatna odličja su osvojile: Dunja, Irena Grujanić i Helena Malbašić u katama.

Po zlatnu medalju su osvojili Anđela Perović, Žana Đurđević, Miona Murić, Željko Mošić i kata tim u konkurenciji nada.

Srebrom su se okitili Miona Murić, Dunja Pavlović, Nevena Milovanović, Sara Glumac, Jovan Mataruga, Tamara Timic i kata tim poletarki.

Bronzanim medaljama su se okitile Dunja Pavlovic, Milica Mataruga, Miona Muric i Anđela Perovic takođe u konkurenciji nada.Na međunarodnom turniru na Novom Beogradu svoje vatreneo krštenje na tatamiju uz prva odličja imali su Vuk i Kosta Mačkić, Andrea Lazic, Mila Simić, Jovana Benak, Dunja Likic.

I naši najmlađi članovi kluba nastavljaju kontinuitet osvajanja odličja ne samo na domaćim već i na izuzetno kvalitetnim međunarodnim takmiočenjima kao što je bio ovaj u Beogradu. Imamo plejadu talentovanih dečaka i devojčica koji nam garantuju da će Karate klub Srem i u budućnosti biti ozbiljan konkurent za odličja na svim domaćim i međunarodnim takmičenjima a i oksnica naše reprezentacije i u mlađim uzrasnim kategorijama, nakon najnovijeg uspeha najmlađih članova kluba ističe trener Iva Vinković.

Sledećeg vikenda sledi Balkansko prvenstvo za decu u Beogradu gde će u sastavu reprezentacije Srbije nastupiti sedmoro takmičara iz Karate kluba “Srem”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here