Naslovna Magazin Auto Pojačana kontrola vezivanja sigurnosnih pojaseva

Pojačana kontrola vezivanja sigurnosnih pojaseva

PODELI

Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja realizuje kampanju o odgovornom ponašanju u saobraćaju i obaveznom korišćenju sigurnosnog pojasa. Kampanja je startovala 1. marta, a traje ukupno 14 dana.

Pripadnici saobraćajne policije u narednim danima vršiće pojačanu kontrolu vezivanja sigurnosnih pojaseva tokom vožnja i korišćenja dečijeg sedišta prilikom prevoza najmlađih, a u okviru akcije koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za bezbednost saobraćaja. Građani Sremske Mitrovice, kažu da u najvećoj meri obavezu vezivanja pojasa poštuju.

Cilj kampanje je, prema rečima komandira saobraćajne policijske ispostave u Sremskoj Mitrovici Srđana Jeftića, da se skrene pažnja javnosti na veliki broj saobraćajnih nezgoda i utiče na njihovo smanjenje. Jeftić je izneo I podatke o broju sankcionisanih učesnika na terioriji Srema, kao i u grad na Savi u protekla dva meseca.

Predviđena novčana kazna za nekorišćenje sigurnosnog pojasa tokom vožnje iznosi 10.000 dinara, dok se kazna za nekorišćenje dečijeg zaštitnog sedišta kreće u rasponu od 5.000 do 120.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here