Naslovna Srem Pećinci Poklon mom komšiji

Poklon mom komšiji

PODELI

Udruženje „Socio-ekologično“iz Deča već godinama, pored redovnih aktivnosti, sprovodi akciju „Poklon mom komšiji“, tokom koje pomažu meštane Deča i okolnih naselja pećinačke opštine, kao i Crveni krst Pećinci, a u ponedeljak 29. jula pristigla je nova količina korišćene garderobe u Crveni krst. Kako nam je rekla Ruža Mrkalj predsednica Udruženja, bar dva puta godišnje donesu polovnu garderobu u pećinački Crveni krst, a ovog puta su prikupili i isporučili oko 10 kutija pretežno toplije, zimske garderobe uglavnom za odrasle.

„Trudimo se da humaniratni rad bude jedan od prioriteta našeg Udruženja, a zahvaljujući našim članovima, humanim građanima i raznim donacijama u prilici smo da pomognemo našim komšijama koliko god je to moguće – od pomoći u hrani, preko raznih usluga za starije sugrađane do prikupljanja polovne garderobe i za pećinački Crveni krst. Takođe, na početku školske godine, već godinama unazad, poklonimo deci u vrtiću plišane igračke ili edukativne i didaktičke igračke. Akciju smo pokrenuli 2012. godine i od tada se broj prikupljenih stvari povećava, sve više građana se uključuje i u prilici smo da pomognemo sve većem broju naših sugrađana, što mi je posebno drago. Nastavljamo i dalje sa akcijom „Poklon mom komšiji“, a svako ko želi da donira ili pomogne našem komšiji može da se javi ili dođe u prostorije našeg Udruženja u Deču“ – rekla je Mrkalj.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here