Naslovna Srem Ruma Pokloni za tri bebe u rumskoj opštini rođene 1. januara

Pokloni za tri bebe u rumskoj opštini rođene 1. januara

PODELI
Foto: Opština Ruma

RUMA – Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić posetila je danas tri porodice iz naše opštine uručivši tradicionalne poklone lokalne samouprave za prvorođenu bebu u novoj godini.

Umesto dosadašnje prakse nagrađivanja prvorođene bebe, Opština Ruma je ovog puta odlučila da podjednako obraduje tri bebe iz naše opštine rođene nešto posle ponoći 1. januara 2022. godine.

Za najmlađe i prve nove stanovnike naše opštine u 2022. godini obezbeđene su novčane nagrade od po 50.000 dinara, ali i prigodni poklon paketi za novorođenčad u vrednosti od po 15.000 dinara.

Predsednica Ćirić i zamenica predsednika Opštine Ruma, Biljana Popović Jovanović su prvo u Rumi posetili porodicu Nenadović čija je beba Najda, rođena u 2 časa i 50 minuta posle ponoći, ne samo prvorođena beba u našoj opštini, već u čitavom Sremu, a zatim su pokloni uručeni i malom Novaku Čestiću u Kraljevcima i Anastasiji Mićić u Grabovcima, koji su od Najde mlađi tek koji sat.

-Ove godine smo imali na našu veliku radost i zadovoljstvo priliku da posetimo tri novorođene bebe koje su se rodile 1. januara 2022. Mi kao odgovorna lokalna samouprava svesni smo da budućnost počiva na deci i mladima i stoga se trudimo da na svaki mogući način podstičemo mlade bračne parove i uopšte sve mlade ljude na teritoriji naše opštine da proširuju svoje porodice da brinu o svom potomstvu, a mi smo tu da pomognemo. Pored toga što svake godine nagrađujemo sve majke koje su rodile prvo dete mi takođe imamo i druge vrste pomoći, poput besplatnog vrtića za svu decu, besplatnih udžbenika za osnovce, besplatnog prevoza, tu su naravno i pomoć nezaposlenim porodiljama, kao i opštinske subvencije za vantelesnu oplodnju, kao vid podrške svima koji ulažu napore da se ostvare kao roditelji. Ovo je za nas prava sreća i blagodet i mi ćemo se truditi da što više pomažemo svim majkama i trudnicama u našoj opštini, izjavila je predsednica Ćirić.

Dunja Nenadović, majka malene Najde, uz smeh konstatuje da je kćerka Najda sama izabrala datum, te da se u porodici sa nestrpljenjem čekao novi član još od kraja decembra.

-Divan je osećaj, sve je prošlo kako treba, bebica je imala 3 kilograma i 410 grama. No, sam datum je ona izabrala i to sedam dana posle termina, tako da smo svi jedva dočekali taj trenutak. Hvala puno Opštini Ruma na ovom divnom gestu i samoj poseti i neka se ove godine u našoj opštini rodi rekordan broj dece, poručila je mama Dunja i dodala da je svakako najviše bebom obradovana starija sestra Tara(3).

Pošto su sve majke bile zajedno u mitrovačkom porodilištu porodice Čestić i Mićić iznenađene su pažnjom i gestom Opštine Ruma.

Znali smo da je mala Najda prvorođena beba, naravno najbitnije nam je da sam porođaj dobro prošao, srećni smo i zadovoljni i zaista nismo očekivali opštinsku posetu. Dirnuti smo pre svega gestom i veoma nam je drago, naravno kad je prinova u kući svaka pomoć je dobrodošla, istakla je Bojana Knežević, majka Novaka Čestića.

Na najbolji mogući način nova  2022. godina otpočela je i porodici Mićić u Grabovcima, koja je nakon 18-mesečnog sina Arsenija, kćerkom Anastasijom vrlo brzo uvećala broj članova.

Svi smo radosni i srećni, posebno stariji brat. Iako u početku malo ljubomoran, sada je već to druga priča i sestra je ono što ga najviše okupira i zanima. Hvala lokalnoj samoupravi na poklonima, nismo se nadali, stvarno su nas obradovali, kazala je Valentina Mićić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here