Naslovna Srbija Pokrajina subvencioniše nova radna mesta

Pokrajina subvencioniše nova radna mesta

PODELI

Na osnovu Konkurasa za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za sprovođenje mera razvojne politike AP Vojvodine, Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Ognjen Bjelić, uručio je ugovore o subvencijama u vrednosti 350 miliona dinara predstavnicima 19 privatnih preduzeća.

Pokrajinska vlada ovu meru razvojne politike sprovodi prvi put, i to u koordinaciji sa Razvojnom agencijom Vojvodine. Prioritet programa je brži privredni razvoj AP Vojvodine kroz otvaranje novih radnih mesta.

Za tri godine najkasnije, predviđa se otvaranje oko 790 novih radnih mesta, realizacijom investicionih projekata u 19 kompanija koje su kroz sistem bodovanja izdvojene kao najlikvidnije. Ono sto je važno jeste da radna mesta moraju biti zadržana od tri do pet godina nakon realizacije projekta, a zarada novozaposlenih radnika mora biti najmanje 20 odsto viša u odnosu na minimalnu zaradu Srbiji.

Resorni sekretar istakao je da su sredstva obezbeđena prvoklasnim bankarskim garancijama, a realizacija će biti praćena od strane Razvojne agencije na kvartalnom nivou, koja će godišnje podnositi izveštaj nezavisnog revizora.

Opredeljena sredstva usmeravana u skladu sa politikom ravnomernog regionalnog razvoja, na osnovnu stepena razvijenosti lokalne samouprave u kojoj se realizuje projekat, bodovne liste i kriterijuma za ocenu biznis planova”, istakao je Bjelić

Većina kompanija pripadaju redu proizvodnih delatnosti – tekstilna industrija, metalo-prerađivački sektor, proizvodnja i prerada voća i povrća. Jedina kompanija iz sektora usluga bavi se informacionim tehnologijama.
 

* Vest objavljena u sklopu projekta “Moram da znam – Informisanjem mladih do jakih institucija”, koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here