Naslovna Kultura Pokrajinska sekretarka najavila obnovu kulturnih ustanova u Šidu

Pokrajinska sekretarka najavila obnovu kulturnih ustanova u Šidu

Foto: rtv

ŠID – O stanju u oblasti kulture, radu kulturnih institucija, kao i o drugoj aktuelnoj problematici na lokalnom nivou sa predstavnicima Opstine Šid razgovarala je danas pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević.

Nakon sastanka u Opštini, posetila je Galeriju slika Save Šumanovića, Muzej “Ilijanum”, biblioteku i Kulturno obrazovni centar.

Sanacija muzeja “Ilijanum”, pomoć u vezi adaptacije galerije slika “Sava Šumanović”, značajnija podrška bibliotečkom fondu, mogu se očekivati u narednom periodu, izjavila je Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javna informisanja i odnose sa verskim zajednicama, tokom posete najzapadnijoj sremskoj opštini.

Pre obilaska institucija kulture u Šidu, sekretarka Milošević, sastala se u zgradi opštine sa lokalnim rukovodstvom.

Kako je nakon sastanka saopšteno, više tema je bilo na dnevnom redu, a definisani su prioriteti na kojima će u narednom periodu zajedno raditi Pokrajinska vlada i opština Šid, potvrdio je Zoran Semenović, zamenik predsednika opštine Šid.

Poseta Šidu deo je planiranih aktivnosti sekretarijata da se obiđe svih 45 lokalnih samouprava na teritoriji Vojvodine u sklopu priprema za donošenje strategije o stanju kulture u pokrajini.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

IZVORrtv
Prethodna vestPosle škole i vrtića na redu asfaltiranje glavne ulice u Beški
Sledeća vestU Pećincima dvesta učesnika u programu kulture za mlade na selu

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here