Naslovna Kultura Pokrajinska smotra slikara amatera u Sremskoj Mitrovici

Pokrajinska smotra slikara amatera u Sremskoj Mitrovici

PODELI
Foto: dnevnik

SREMSKA MITROVICA: Nakon 44 opštinske i šest zonskih smotri, juče je u Sremskoj Mitrovici, u Galeriji „Lazar Vozarević” otvorena 20. Smotra likovnih stvaralaca amatera Vojvodine, najmasovnija likovna manifestacija u Pokrajini.

Od radova hiljadu umetnika, selektori i članovi žirija odabrali su za zonske smotre 360 radova. Ovogodišnji selektori Sava Stepanov i Danijel Babić odabrali su 104 rada iz 42 mesta u Vojvodini, koji će moći da se pogledaju do 29. novembra u mitrovačkoj galeriji.

Ovakav način smotri i selektiranja učinili su da se u još većoj meri afirmišu već poznati stvaraoci ali i, što je možda još važnije, da se iz anonimnosti otkriju autori koji su stvarali u malim sredinama, bez mogućnosti afirmacije i kritičkog suda o onom što rade.

Smotru su podržali Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i verske zajednice i Grad Sremska Mitrovica.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here