Naslovna Kultura Pokrajinska smotra slikara amatera u Sremskoj Mitrovici

Pokrajinska smotra slikara amatera u Sremskoj Mitrovici

Foto: dnevnik

SREMSKA MITROVICA: Nakon 44 opštinske i šest zonskih smotri, juče je u Sremskoj Mitrovici, u Galeriji „Lazar Vozarević” otvorena 20. Smotra likovnih stvaralaca amatera Vojvodine, najmasovnija likovna manifestacija u Pokrajini.

Od radova hiljadu umetnika, selektori i članovi žirija odabrali su za zonske smotre 360 radova. Ovogodišnji selektori Sava Stepanov i Danijel Babić odabrali su 104 rada iz 42 mesta u Vojvodini, koji će moći da se pogledaju do 29. novembra u mitrovačkoj galeriji.

Ovakav način smotri i selektiranja učinili su da se u još većoj meri afirmišu već poznati stvaraoci ali i, što je možda još važnije, da se iz anonimnosti otkriju autori koji su stvarali u malim sredinama, bez mogućnosti afirmacije i kritičkog suda o onom što rade.

Smotru su podržali Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i verske zajednice i Grad Sremska Mitrovica.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

IZVORdnevnik
Prethodna vestU Sremskoj Mitrovici počinje Festival arheološkog filma
Sledeća vestU petak zatvaranje Sajma kulture mladih na selu

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here