Naslovna Srem Ruma Pokrajinska vlada izdvojila je preko 7 miliona dinara za prevoz rumskih srednjoškolaca

Pokrajinska vlada izdvojila je preko 7 miliona dinara za prevoz rumskih srednjoškolaca

PODELI

Pokrajinska vlada dodelila je danas predstavnicima svih 45 lokalnih samouprava u AP Vojvodini 182 miliona dinara namenjenih za regresiranje prevoza za 20.819 učenika srednjih škola.

Opština Ruma je za regresiranje prevoza učenika srednjih škola u međugradskom saobraćaju za period januar – decembar 2019. godine od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice dobila 7.025.193 dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je ovo značajan program koji Pokrajinska vlada realizuje, jer se na taj način, kako je naveo, šalje poruka podrške i roditeljima i deci.

“Pokrajinska vlada očuvaće, obnoviće i modernizovaće sve škole u AP Vojvodini, jer u manjim mestima i selima nema života bez škole. Deca i porodice nisu broj, to je suština našeg opstanka i tako moramo delovati“, rekao je predsednik Mirović.

Dodela finansijskih sredstava na osnovu ovog konkursa jeste samo jedan u nizu dokaza stalne i vredne saradnje Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava, rekao je pokrajinski sekretar za upravu, propise, nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš i konstatovao da su mladi i obrazovani ljudi naša budućnost, te da obrazovanje mora biti jednako dostupno svima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here