Naslovna Posao Pokrajinski budžet za 2020. godine 77,3 milijarde dinara – Najveće ulaganje u...

Pokrajinski budžet za 2020. godine 77,3 milijarde dinara – Najveće ulaganje u izgradnju Kamenice 3 i sistema odbrane od grada na Fruškoj gori

PODELI
Foto ekapija

Pokrajinska vlada utvrdila je Predlog pokrajinske skupštinske odluke o budžetu AP Vojvodine za 2020. godinu u iznosu od 77,3 milijarde dinara.
Predloženi budžet održaće visok nivo kapitalnih rashoda.

Kod kapitalnih ulaganja prioritet je završetak započetih projekata i priprema projektne dokumentacije za novi investicioni ciklus.


Najznačajnija nova ulaganja u 2020. godini biće izgradnja objekta Kamenica 3 sa pet-centrom i početak realizacije projekata izgradnje i opremanja automatizovanog sistema odbrane od grada na području Radarskog centra Fruška gora.


Predviđeno je i povećanje sredstava za vodoprivredni sistem, odnosno intenzivnije ulaganje u izgradnju novih fabrika vode i prečistača otpadnih voda.


Veći iznos sredstava predviđen je i za sufinansiranje projekata od nacionalnog značaja u oblasti kulture, a obezbeđeno je i dodatno ulaganje u sport i zaštitu životne sredine, navodi se na sajtu Pokrajinske vlade.


Od započetih projekata, između ostalog, biće nastavljena adaptacija Gimanzije Isidora Sekulić u Novom Sadu, rekonstrukcija i izgradnja kompleksa Heterlendi, opremanje Naučno-tehnološkog parka, adaptacija Narodnog pozorišta u Subotici i drugo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here