Naslovna Srem Inđija Pokrajinski sekretar Ognjen Bjelić obišao industrijsku zonu u Inđiji

Pokrajinski sekretar Ognjen Bjelić obišao industrijsku zonu u Inđiji

PODELI

 

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić obišao je severnoistočnu radnu zonu i fabriku „Tehnoeksport“ u opštini Inđija.

U severnoistočnoj radnoj zoni, koja spada u najopremljenije u Srbiji i nalazi se u blizini autoputa između Beograda i Novog Sada, očekuje se realizacija šest novih investicija sa čijim investitorima su ugovori već potpisani.

„Inđija je primer opštine koja uspešno posluje i zna na koji način da privuče kako domaće tako i strane investitore, a Pokrajinska vlada uvek će biti podrška projektima koji doprinose ubrzanom ekonomskom razvoju, zapošljavanju i boljem standardu građana” , poručio je Ognjen Bjelić i istakao da je unapređivanje industrijskih zona jedan od osnovnih preduslova za privlačenje investitora i izgradnju novih kapaciteta. Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak izrazio je zadovoljstvo što je Pokrajinska vlada prepoznala potencijal ove opštine i značajan deo sredstva ulagala projekte čiji će rezultati doneti dugoročne efekte.

„Godinu dana ulaganja isključivo u industrijsku zonu rezultiralo je time da je opremljena i spremna da odgovori standardima najzahtevnijih svetskih investitora“, zaključio je Gak i dodao „značajan deo pokrajinskih sredstava je uložen u ovu zonu i iako to možda nije bio dnevnopolitički dobar potez, siguran sam da je dugoročno dobro za Inđiju jer mi ovde ne moramo više da ulažemo nijedan dinar“. U okviru posete, Bjelić i Gak posetili su proizvodnu kompaniju „Tehnoeksport“, koja se bavi proizvodnjom fleksibilnih sifona i cevi. „Tehnoeksport“ je primer uspešne kompanije koja se od porodične razvila u kompaniju sa liderskom pozicijom u Srbiji. Ova inđijska kompanija zapošljava 180 radnika i 80 odsto svoje proizvodnje usmerava ka inostranom tržištu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here