Naslovna Srem Irig Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević u poseti irškoj opštini

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević u poseti irškoj opštini

PODELI

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević sa saradnicima posetio je iršku opštinu 1. juna i sa funkcionerima lokalne samouprave razgovarao o projektima dosadašnjoj saradnji ali i budućim prioritetima iriške opštine u ovoj oblasti.

Vuk Radojević je najavio rebalans pokrajinskog budžeta u kojem će biti više sredstava za projekte u oblasti gradnje vodovodne i kanalizacione mreže, a upravo jedan od prioritetnih problema za rešavanje u iriškoj opštini je vodosnabdevanje.

Stevan Kazimirović je istakao da imaju dobru saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, budući da je opština vezana za poljoprivredu – postoji dosta voćnjaka i vinograda i svi konkursi koje raspisuje ovaj sekretarijat bitni su iriškoj opštini. Podsetio je da je u protekle nepune dve godine od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu dobijeno oko 80 miliona dinara – pola je učešće iriške opštine pola Sekretarijata.

-Nama je bitno i vodosnabdevanje, u prethodnom konkursu dobili smo sredstva za dva projekta – crpna stanica u Borkovcu od koje se snabdevaju Irig i Vrdnik vodom i za bunar u Neradinu, a za nova sredstva iz rebalansa mi ćemo konkurisati jer je nama vodosnabdevanje najvažnije – rekao je Stevan Kazimirović.

Vuk Radojević je podsetio da je, od polovine 2016. godine kada je formirana Pokrajinska vlada, bila izuzetno uspešna saradnja sa iriškom opštinom. Lane je uspešno realizovano i uređenje atarskih puteva i otresišta a ovaj posao se nastavlja i ukupna vrednost investicija po tom osnovu je oko 50 miliona dinara.

Irig je karakterističan sa intenzivnom poljoprivrednom proizvodnjom i za subvencije ovdašnjim poljoprivrednicima opredelili smo do sada 62 miliona dinara – najviše finansijskih sredstava – oko 35 miliona – je usmereno ka nabavci opreme i elementa za zaštitu od elementarnih nepogoda –rekao je pokrajinski sekretar.

Posle razgovora u zgradi Opštine, upriličena je i poseta stakleniku Grou rasad gde je goste dočekao direktor dr Anđelko Mišković.


Pokrajinski sekretar Vuk Radojević sa saradnicima je obišao i atarski put prema Neradinu, a potom salaš „Plantaža voća Panić“.

S. Dž.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here