Naslovna Dogadjaj Pokrenuta zvanična procedura za kupovinu Doma JNA

Pokrenuta zvanična procedura za kupovinu Doma JNA

Foto: Opština Ruma

Na današnjoj sednici Veća usvojena je tačka koja se tiče utvrđivanja sadržine pisma o namerama i pokretanja postupka za pribavljanje vojnog kompleksa “Klub Vojske Srbije” u Rumi, Glavna 114, u javnu svojinu Opštine Ruma.

Cena objekta je nešto manja od 40 miliona dinara, a plan je da Opština Ruma taj iznos plati u pet godišnjih rata, izjavio je Slađan Mančić, predsednik Opštine Ruma.

“Krećemo u kupovinu Doma vojske u Rumi kao što smo najavili u prethodnom periodu. Idemo sa pismom o namerama o kupovini prema Direkciji za imovinu Vlade RS, koja zajedno sa Ministarstvom odbrane, u okviru master plana, prodaje taj objekat. Odlučili smo da kupujemo za gotov novac. Razmatrali smo mogućnosti da idemo u neku razmenu, izgradnju stanova.

Ispostavilo se da to nije opcija koja nam u ovom momentu odgovara, jer je i sama procedura znatno duža. U momentu potpisivanja ugovora definisaćemo tačan način plaćanja. Mislim da ćemo iskoristiti tu mogućnost da platimo u 5 godišnjih rata po 8 miliona, mada postoji mogućnost plaćanja i u 60 mesečnih”, rekao je predsednik Mančić i napomenuo da će se narednim rebalansom napraviti pozicija u budžetu za Dom JNA, te da će to biti slučaj i sa novim budžetom za 2020. godinu.

“Planiramo da pri projekciji novog budžeta za 2020. godinu opredelimo sredstva za rekonstruisanje Doma vojske. Taj objekat mora da dobije lepši izgled, da mu se vrati stari sjaj, kakav i zaslužuje. Naravno, stručni ljudi, građevinci će izaći na teren i uraditi predračun, koji verovatno neće biti mali, s obzirom na stanje zgrade što se tiče spoljašnjosti, ali i unutrašnjosti.

Što se tiče kupovine prvu ratu nameravamo da platimo po potpisivanju ugovora, ali nam ne predstavlja ni problem da 40 miliona isplatimo u celosti, no, s obzirom da su to povoljnosti koje nam država daje odnosno Ministarstvo i Direkcija, nema razloga da platimo odjednom kad te pare možemo da usmerimo na drugu stranu i da narednih 5 godina otplaćujemo objekat”, poručio je prvi čovek rumske lokalne samouprave.

Prvi radovi na sanaciji objekta mogli bi se očekivati na proleće.

IZVOROpština Ruma
Prethodna vestĐaci prvaci novi članovi Gradske biblioteke “Atanasije Stojković”
Sledeća vestPravite VELIKU GREŠKU ako hleb držite u plastičnoj KESI! OVO je najbolje rešenje ako želite da ostane SVEŽ

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here