Naslovna Srem Pola milijarde dinara za mitrovačku putnu infrastrukturu

Pola milijarde dinara za mitrovačku putnu infrastrukturu

PODELI
Foto: Grad Sremska Mitrovica

SREMSKA MITROVICA – Zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice Petar Samardžić ističe da se u 2022. godini nastavlja uređenje puteva svih kategorija, jer ulaganje u seoske puteve je ulaganje u opstanak sela, a putevi će se obnavljati i u gradu.

Tokom prošle godine godine lokalna samouprava Sremske Mitrovice je intenzivno radila na unapređenju ruralne putne infrastrukture. Godina je završena rekonstrukcijom puta u Grgurevcima. Reč je o takozvanom Devojačkom putu koji vodi ka Crvenom Čotu. Radove je finansiralo Ministarstvo poljoprivrede sa 13 miliona dinara, dok je Grad izdvojio sedam miliona dinara.

Radi se o deonici od nešto preko dva kilometara, od čega je deonica u selu oko 600 metara, a van naseljenog mesta 1,5 kilometar. Put se radi u širini od četiri metra u selu, tri metra van sela, sa bankinama sa obe strane od po metar širine, kaže Samardžić.

Tokom 2020. godine asfaltirano je oko 20 kilometara putne mreže, uglavnom ulice unutar naseljenih mesta, a tokom 2021. godine prioritet su bile saobraćajnice koje povezuju sela u području Fruškogorja – put od Velikih Radinaca ka Bešenovu, zatim od Velikih Radinaca prema Grgurevcima i Šuljmu, takođe i put koji spaja Grgurevce i Manđelos, kao i rekonstrukcija centralne raskrsnice u Velikim Radincima.

Prema rečima predsednika MZ Grgurevci Duška Krstića na asfaltiranje Crvenog puta, kako ga meštani zovu, čekalo se sedamdeset godina, a povezuje selo sa putem koji vodi ka Beočinu, Vrdniku, Iloku, čime Grgurevci dobijaju putnu mrežu kakvu do sada nisu imali.

Vlada Republike Srbije izdvojila je preko pola milijarde dinara za ulaganje u mitrovačku seosku putnu infrastrukturu, a tu su i planovi za dalja ulaganja u toku 2022. godine, što govori o odličnoj saradnji lokalne samouprave i ostalih nivoa vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here